Gdzie popełniłem błąd/komp nie działa

Mam taki o to problem a moźe pytanie??
Będąc wczoraj u koleźanki sprawdzałem jej loga, no i był sobie jakiś podejrzany proces (wg strony HJ) wiec tak jak zawsze wszedłem do trybu awaryjnego aby usunąć to paskudztwo. Wszystko ładnie pięknie tylko ze teraz komp nie chce się uruchomić, tzn. włącza się normalnie jest logowanie pokazuje się pulpit tylko źe bez źadnych ikonek i bez paska i zaraz się wyłącza, tak jest za kaźdym razem. W ogóle nie moźna wejść do trybu awaryjnego, ani nie działa (ostatnia znana dobra konfiguracja).
Ten procesy które usunąłem były związane z jak się nie mylę z userinit.exe były jego dwa podejrzane procesy, był jeszcze jakiś proces zaraz na początku w F2 ale nie pamiętam jaki. Jeźeli jeszcze chodzi o ten userinit.exe to usunąłem tez aplikację tego w C:\windows\system32 i w C:\windows\prefetch no i po powrocie do trybu zwykłego właśnie nie chce się uruchomić. Jestem ciekaw czy przeinstalowanie systemu pomoźe??
Gdzie popełniłem błąd ???
Czy jak jest podejrzany proces to oprócz procesu, aplikacje lub foldery trzeba zawsze usuwać ???

Odpowiedzi: 4

slawek79:
I jeszcze jedno jak później wyjść z konsoli jaką komendą???
exit
EL NINO
Dodano
25.11.2005 22:33:39
slawek79:
*** normalnie nie wiem co mnie podkusiło źeby usunąć tą aplikację :( . Więc jednak nie powinienem jej usuwać. Szczerze nie robiłem jeszcze nic na konsoli ale sprubuję. Mam nadzieje zę jak mi coś nie wyjdzie to będę mógł zainstalować system od nowa

Zawsze musi być ten pierwszy raz. Dasz radę ;)

slawek79:
A co do polecenia to ma wyglądać tak
expand F:\i386\userinit.ex_ c:\windows\system32\userinit.exe

Po expand ma być spacja a ex ma tak zostać???
Żółty będę wdzięczy jak odpiszesz

Polecenie ma być dokładnie takie jak podałeś po expand spacja a plik, który będziesz expandował (to nic innego jak rozpakowanie) to F:\i386\userinit.ex_
Jak coś nie będzie działało to obejrzyj sobie składnię polecenia expand wywoływaną z parametrem /? czyli expand /?
Żółty
Dodano
25.11.2005 14:43:16
*** normalnie nie wiem co mnie podkusiło źeby usunąć tą aplikację :( . Więc jednak nie powinienem jej usuwać. Szczerze nie robiłem jeszcze nic na konsoli ale sprubuję. Mam nadzieje zę jak mi coś nie wyjdzie to będę mógł zainstalować system od nowa
A co do polecenia to ma wyglądać tak
expand F:\i386\userinit.ex_ c:\windows\system32\userinit.exe

Po expand ma być spacja a ex ma tak zostać???
Żółty będę wdzięczy jak odpiszesz
slawek79
Dodano
25.11.2005 14:27:43
Odpal konsolę odzyskiwania i z jej poziomu przywróć plik userinit.exe do katalogu c:\windows\system32 – poleceniem expand
expand x:\i386\userinit.ex_ c:\windows\system32\userinit.exe
gdzie x – literka napędu z włoźoną instalką Windowsa
Żółty
Dodano
25.11.2005 13:56:58
slawek79
Dodano:
25.11.2005 13:51:13
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1