Gdzie IE zapisuje pewne informacje?
Witam,
Pytanie jest trochę mętne, ale nie wiem jak nazwać te informacje o które mi chodzi. A chodzi mi np. o zapytania wpisywane do wyszukiwarek wszelkiej maści. IE przechowuje całą historię tych zapytań. Pytanie brzmi gdzie (ew. jak się ich pozbyć)?
Pozdrawiam
Pytanie jest trochę mętne, ale nie wiem jak nazwać te informacje o które mi chodzi. A chodzi mi np. o zapytania wpisywane do wyszukiwarek wszelkiej maści. IE przechowuje całą historię tych zapytań. Pytanie brzmi gdzie (ew. jak się ich pozbyć)?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 9
opcje internetowe – zawartość – autouzupełnianie i tam się "ptaszkami" pobaw + wyczyść historię autouzupełniania – jest tam taki "klawisz".
A ja mam pytanie czy jeśli ktoś ma taką opcje załączoną źe np. wchodze na stronke z pocztą i wpisuje swój login i hasło. Login i hasło zostało zapamiętane na komputerze i teraz mam pytanie, jak usunąć z tego komputera wszystkie zapamiętane loginy i hasło, i jak zrobić by wyłączyć zapamiętywanie tych loginów i haseł :?:
OK częściowo odpowiedziałem juź sobie na pytanie :P
Dla zainteresowanych podaję, źe informacje te przechowywane są w tzw. Microsoft Protected Storage a te przechowywane są jednak w rejestrze (podobno) w zaszyfrowanej postaci. Nadal niestety nie wiem gdzie dokładnie w tym rejestrze to sie znajduje ani jak jest kodowane.
Pozdrawiam
Dla zainteresowanych podaję, źe informacje te przechowywane są w tzw. Microsoft Protected Storage a te przechowywane są jednak w rejestrze (podobno) w zaszyfrowanej postaci. Nadal niestety nie wiem gdzie dokładnie w tym rejestrze to sie znajduje ani jak jest kodowane.
Pozdrawiam
To moźe spróbuj tego:
Podczas wpisywania informacji w formularzach sieci Web i wpisywania haseł moźna usunąć element z listy sugestii, klikając ten element, a następnie naciskając klawisz DELETE.
Do tego juź doszedłem. Problem jest gdy chcę wykasować tylko część z tych wpisów. Do tego przydałaby się juź ich lokalizacja.
No to moźesz wejść do narzędzi :arrow: opcje :arrow: zawartość :arrow: autouzupełnianie i tam moźesz je skasować.Ale gdzie one są przechowywane to nie wiem.
Nie ma ich tam. W rejestrze windy równieź ich nie ma (chyba, źe są tylko jakoś kodowane, ale w to bardzo wątpię ;)
Pzdr
Pzdr
A co do tego czyszczenia _historii_ to niezupełnie o to mi chodziło. W ten sposób wykasuję tylko linki odwiedzanych witryn a mi raczej chodziło o pola auto–complete (juz wiem jak je nazwac:) IE
Pzdr
Pzdr
ok wiem jak się ich pozbyć, ale nie wiem gdzie są przechowywane. Jak się do nich dostać programowo?
Pzdr
Pzdr
Strona 1 / 1