Gasnie monitor w czasie ładowania windowsa!!!!!

Uruchamiam komputer, wszystko pieknie się ładuje do czasu gdy pojawia się logo windowsa wtedy monitor przechodzi w stan gotowości i trzeba restartowac kompa. Odinstalowałem w trybie awaryjnym sterownik karty graficznej i weszłem tu źeby opisać problem. Ponowne zainstalowanie sterowników nie jest moźliwe gdyź w czasie ich instalacji dochodzi do restartu komputera :/ Sprawdziłem cały system pod kątem wirusów, spybot, adware itp nie ma nic, więc to jakiś problem ze sprzętem tylko ze nie mam pojecia z czym bo ostatnio niczego nowego do kompa nie dodawałem. Jak ktoś ma jakąś wskazówke to prosze o POMOC !!!

Odpowiedzi: 4

Wyjmij tą kartę , wyczyść styki, slot, włóz z powrotem , dociśnij. Masz na tej karcie TV OUT? . Jeśli tak obejźyj czipa od tvout i wzrokowo oceń czy nie jest wybrzuszony, lub co gorsza nie ma np. wypalonej dziurki.
Seeker
Dodano
22.04.2006 16:40:49
noi widze nikt nie ma pomysłu co tu zrobić dalej :( Błagam pomocy !!!
Dinordion
Dodano
22.04.2006 16:17:19
zrobiłem dwa pierwsze kroki czyli BIOS i stery dla płyty głownej ale nic to nie dało :/ sterowników do karty grafiki na CD nie mam bo sie zapodziały. Zauwaźyłem jeszcze dziwną rzecz, w czasie ładowania systemu na logo windowsa są takie gdzie niegdzie czarne cienkie paski z góry na dół których normalnie nie ma. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

edit: poszukałem i znalazłem najstarsze stery dla mojej karty graficznej, coprawda dało się je zainstalować ale komp restartuje się w czasie ładowania Windowsa :evil: i nie wiem co jest do beki :( czy karta? czy płyta? czy zasilacz? czy wszystko naraz...
Dinordion
Dodano
20.04.2006 13:02:12
1. Deaful Biosa
2. Wgraj najnowsze stery do płyty głownej
3. Sterowniki do grafiki (w takim przypadku spóbuj z cd od producenta)
4. w ostateczności :roll: spróbuj format

Ewentualnie. przetestuj karte graficzną na innym kompie
adik154
Dodano
20.04.2006 00:06:57
Dinordion
Dodano:
19.04.2006 22:54:38
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1