gamepad
kumpel poźyczył mi gamepad'a X Technologies(lub x tecnologies), sterowniki które mi dał były pod windows 98 więc sam znalazłem sobie sterowniki pod win xp. Problem polega na tym, źe nie dziła mi prawy analog ani przyciski start i select. wie ktoś jak mi pomóc ?
oto jak wygląda oskarźony:
oto jak wygląda oskarźony:
Odpowiedzi: 2
hmm.. no w kaźdym razie jak byśtego nie nazwał to i tak nie działa. Przypomniało mi się coś – przyciski analogowe (jak się wciska analog'a) teź nie działają tak samo jak wiracje! Pad jest podłączony do karty dzwiękowej i ma specjalny kabelek który moźna włoźyć między wejściówkę na głośniki a kabel od głośników aby mieć wibraacje równieź podczas muzyki(nie wiem jeszcze kiedy dokładnie)
w windowsie mam go jako 8–BUTTON CONTROLLER (wybrałem kontroler od originalnych osterowników)
[L1, L2, R1, R2 wykrywa jako przyciski 5–8]
w windowsie mam go jako 8–BUTTON CONTROLLER (wybrałem kontroler od originalnych osterowników)
[L1, L2, R1, R2 wykrywa jako przyciski 5–8]
Co do tych przyciskow, ktore uwazasz za START i SELECT to nie sa to te przyciski, SET i CLEAR sa to przyciski do definiowania takiego jakby AUTOFIRE,jednym zapisujesz przyciska autofire, a drugim go kasujesz... A co do prawego analoga, jak pad jest wykrywany przez system jako 4–osiowy ?
UPDATE:
Tu masz pada z pelna paleta przyciskow wykrywany jako 4 osiowy, 12 przyciskowy...
UPDATE:
Tu masz pada z pelna paleta przyciskow wykrywany jako 4 osiowy, 12 przyciskowy...
Strona 1 / 1