gamepad psx do pc

Witam. Mam problem z graniem gamepadem na moim komputerze. Jest to gamepad z konsoli PSOne, posiadam do niego przejściówkę na USB. Jest ona na 100% sprawna i gamepad też.

Otóż chodzi o to, że kiedy podłączam pada do komputera za pomocą tej przejściówki, system instaluje sterowniki do niej, ale źle wykrywa mi kontroler do niej podłączony i w panelu sterowania pokazuje mi, że do komputera podłączona jest kierownica. Na kierownicy gram także przez tą przejściówkę.

O dziwo kiedy odpaliłem emulator PSX to w tekkena mogłem grać normalnie, ale np. już w taką grę jak FIFA 2006 pograć nie mogę.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje za wszystkie porady.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

No to zmień w panelu na pad.

Jeżeli dalej będą problemy zainstaluj ControlMK i przekonfiguruj klawisze pada.

http://redcl0ud.com/controlmk/index.html

MarcinX
Dodano
06.08.2006 15:08:32
  • Damianos 06.08.2006 17:00:59

Chodzi o to, że nawet jak podłączam przez tą przejści&#243;wke pada to w panelu sterowania jest napisane, że mam podłączoną kierownicę i pad nie działa w grach. Usuwałem sterowniki od kierownicy, pr&#243;bowałem wyszukiwania nowego sprzętu, usunąłem sterowniki przejści&#243;wki z menedźera urządzeń i nic. Poi podłączeniu przejści&#243;wka instaluje się a w "Kontrolerach gier" w panelu sterowania dalej jest napisane, że do kompa podłączona jest kierownica. Nie wiem o co tutaj chodzi. <br />Wypr&#243;buję ten programik, może pomoże. <br />Dziękuje za zainteresowanie MarcinX.

Damianos
Dodano:
06.08.2006 11:13:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1