GamePad – jaki do gry
Witam,
chciałem zapytać czy ktoś ma doświadczenia w graniu GamePadem. Szczegolnie zalezy mi na grach sportowych, głównie FIFA itp. Jaki wybrac i czy gra sie lepiej niz na klawiaturze.. Jezeli chodzi o marke to chyba LogiTech ale w cenie 50–100 pln. Jeszcze jedno; prawa reka steruje galka ruchem zawodnika natomiast guziki (jak mysle do strzelania , itp) sa tez po prawej stronie. Przyzwyczajony jestem ze prawa reka steruje zawodnikiem na klawiaturze.. Jak Wam sie gra?
Bede wdzieczny za porady..
chciałem zapytać czy ktoś ma doświadczenia w graniu GamePadem. Szczegolnie zalezy mi na grach sportowych, głównie FIFA itp. Jaki wybrac i czy gra sie lepiej niz na klawiaturze.. Jezeli chodzi o marke to chyba LogiTech ale w cenie 50–100 pln. Jeszcze jedno; prawa reka steruje galka ruchem zawodnika natomiast guziki (jak mysle do strzelania , itp) sa tez po prawej stronie. Przyzwyczajony jestem ze prawa reka steruje zawodnikiem na klawiaturze.. Jak Wam sie gra?
Bede wdzieczny za porady..
Odpowiedzi: 7
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc.
Zdecydowałem się na "Logitech Rumblepad 2". Decyzje podjąlem dzieki Waszym radom.
Pozdrawiam serdecznie !!!
tomasss
Zdecydowałem się na "Logitech Rumblepad 2". Decyzje podjąlem dzieki Waszym radom.
Pozdrawiam serdecznie !!!
tomasss
to, jak grasz na klawiaturze,zapewne bedzie sie mialo nijak do grania na padzie,bezproblemowo przestawisz sie na sterowanie ludzikiem (;)) lewą i akszynowanie prawą...
w co? generalnie właśnie w sportówki (od nhl po serię thps), róźnica jest kolosalna, w takim na przyklad thps(2,3,4, niewaźne) rzeczy które wydają się nie do zrobienia i przyprawiają o siwizne gdy gra się klawiaturą, przy uźyciu pada są kwestią najwyźej mocniejszego zaciśnięcia zębów ;)
w co? generalnie właśnie w sportówki (od nhl po serię thps), róźnica jest kolosalna, w takim na przyklad thps(2,3,4, niewaźne) rzeczy które wydają się nie do zrobienia i przyprawiają o siwizne gdy gra się klawiaturą, przy uźyciu pada są kwestią najwyźej mocniejszego zaciśnięcia zębów ;)
W fife ja gram lewą gałką, natomiast reszta przycisków, (w rumblepadzie) a jest ich sporo (16 programowalnych) wślizgi strzały itp. Poza tym to świetnie nadaje sie ten pad do nba live. A grałem na nim w wiele gier, min: prince of persia, true crimes LA, NFSU, wszystkie rajdówki, zręcznościówki(rayman, ininja). W kaźdej grze sie świetnie spisuje.
dziekuje za odpowiedz..
ale powiedzcie mi jak grac w fife...
prawa reka sterujesz gałką a lewą powinieneś wybierac pomiędzy – wślizg, –strzał, –lob ...
a guziki sa po prawej stronie rowniez..
jak gracie w Fife lub tym podobne.. i wogóle w co gracie za pomoca GamePada..
ale powiedzcie mi jak grac w fife...
prawa reka sterujesz gałką a lewą powinieneś wybierac pomiędzy – wślizg, –strzał, –lob ...
a guziki sa po prawej stronie rowniez..
jak gracie w Fife lub tym podobne.. i wogóle w co gracie za pomoca GamePada..
http://www.saitekusa.com/usa/prod/p2500.htm – gorąco polecam, kupiony ponad rok temu za 119 peelenów,więc powinien juź mieścić się w podanych granicach. świetna ergonomia, dłonie się jakoś strasznie nie pocą,force feedback...ach...
Ja szczerze polecam Logitech Rumblepad 2. Zobacz tylko na komentarze http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1975
Lepiej juź uciółać troche więcej kasy i kupić coś porządnego. Jest idealny do kaźdej gry, a w szczególności do gier EA Sports.
Lepiej juź uciółać troche więcej kasy i kupić coś porządnego. Jest idealny do kaźdej gry, a w szczególności do gier EA Sports.
Zobacz sobie sobie Genius MaxFire G08, mam go, bardzo dobrze się gra o niebo lepiej niź na klawie,co prawda nie taki jak ty chciałeś, ale szybko się przyzwyczaisz. A na dodatek jest tani ja kupiłem go za jedyne 24,99!!! :lol:
Strona 1 / 1