GamePad – jaki do gry

Witam,
chciałem zapytać czy ktoś ma doświadczenia w graniu GamePadem. Szczegolnie zalezy mi na grach sportowych, głównie FIFA itp. Jaki wybrac i czy gra sie lepiej niz na klawiaturze.. Jezeli chodzi o marke to chyba LogiTech ale w cenie 50–100 pln. Jeszcze jedno; prawa reka steruje galka ruchem zawodnika natomiast guziki (jak mysle do strzelania , itp) sa tez po prawej stronie. Przyzwyczajony jestem ze prawa reka steruje zawodnikiem na klawiaturze.. Jak Wam sie gra?
Bede wdzieczny za porady..

Odpowiedzi: 7

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc.
Zdecydowałem się na "Logitech Rumblepad 2". Decyzje podjąlem dzieki Waszym radom.
Pozdrawiam serdecznie !!!
tomasss
tomasss
Dodano
16.01.2005 12:09:52
to, jak grasz na klawiaturze,zapewne bedzie sie mialo nijak do grania na padzie,bezproblemowo przestawisz sie na sterowanie ludzikiem (;)) lewą i akszynowanie prawą...

w co? generalnie właśnie w sportówki (od nhl po serię thps), róźnica jest kolosalna, w takim na przyklad thps(2,3,4, niewaźne) rzeczy które wydają się nie do zrobienia i przyprawiają o siwizne gdy gra się klawiaturą, przy uźyciu pada są kwestią najwyźej mocniejszego zaciśnięcia zębów ;)
czterech_
Dodano
15.01.2005 19:57:03
W fife ja gram lewą gałką, natomiast reszta przycisków, (w rumblepadzie) a jest ich sporo (16 programowalnych) wślizgi strzały itp. Poza tym to świetnie nadaje sie ten pad do nba live. A grałem na nim w wiele gier, min: prince of persia, true crimes LA, NFSU, wszystkie rajdówki, zręcznościówki(rayman, ininja). W kaźdej grze sie świetnie spisuje.
paco_11
Dodano
15.01.2005 17:40:31
dziekuje za odpowiedz..
ale powiedzcie mi jak grac w fife...
prawa reka sterujesz gałką a lewą powinieneś wybierac pomiędzy – wślizg, –strzał, –lob ...
a guziki sa po prawej stronie rowniez..
jak gracie w Fife lub tym podobne.. i wogóle w co gracie za pomoca GamePada..
tomasss
Dodano
15.01.2005 10:48:15
http://www.saitekusa.com/usa/prod/p2500.htm – gorąco polecam, kupiony ponad rok temu za 119 peelenów,więc powinien juź mieścić się w podanych granicach. świetna ergonomia, dłonie się jakoś strasznie nie pocą,force feedback...ach...
czterech_
Dodano
15.01.2005 03:22:37
Ja szczerze polecam Logitech Rumblepad 2. Zobacz tylko na komentarze http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1975
Lepiej juź uciółać troche więcej kasy i kupić coś porządnego. Jest idealny do kaźdej gry, a w szczególności do gier EA Sports.
paco_11
Dodano
14.01.2005 20:53:08
Zobacz sobie sobie Genius MaxFire G08, mam go, bardzo dobrze się gra o niebo lepiej niź na klawie,co prawda nie taki jak ty chciałeś, ale szybko się przyzwyczaisz. A na dodatek jest tani ja kupiłem go za jedyne 24,99!!! :lol:
...oskar...oskar...
Dodano
13.01.2005 20:07:37
tomasss
Dodano:
13.01.2005 17:58:15
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1