Game Port na Karcie dźwiękowej – Dla Fachowca
Witam :–)
Mam problem z Game Portem na Karcie Suond Blaster Audio PCI 128. Karte wykrył bez niczegho chodzi wszystko OK, tylko Game Port nie chce działać. W Menedźerze Urządzeń koło Game Porta znajduje sie wykrzyknik. To ciekawe najpierw pisało pod szczegółami urządzenia tak :
To urządzenie nie moźe znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których moźna uźyć. (Kod 12)
Jeśli chcesz uźywać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.
Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów.
Po jakiś czasie jak odinstalowałem sterowniki i ponownie wyszukałem to urządzenie nadal jest wykrzyknik tylko źe teraz pisze tak :
Nie moźna uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)
Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów.
Ja juź nie wiem . Moźe jakieś sterowniki ? Jak chgcę dodać w kontrolerach gier mój joystick to wyskakuje błąd :
Brak Port Gier lub Brak Sterowników
Brak portu gier lub nie został poprawnie skonfigurowany.
HELP ME !!!!!!!
Mam problem z Game Portem na Karcie Suond Blaster Audio PCI 128. Karte wykrył bez niczegho chodzi wszystko OK, tylko Game Port nie chce działać. W Menedźerze Urządzeń koło Game Porta znajduje sie wykrzyknik. To ciekawe najpierw pisało pod szczegółami urządzenia tak :
To urządzenie nie moźe znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których moźna uźyć. (Kod 12)
Jeśli chcesz uźywać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.
Po jakiś czasie jak odinstalowałem sterowniki i ponownie wyszukałem to urządzenie nadal jest wykrzyknik tylko źe teraz pisze tak :
Nie moźna uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)
Ja juź nie wiem . Moźe jakieś sterowniki ? Jak chgcę dodać w kontrolerach gier mój joystick to wyskakuje błąd :
Brak Port Gier lub Brak Sterowników
Brak portu gier lub nie został poprawnie skonfigurowany.
HELP ME !!!!!!!
Odpowiedzi: 12
mariuszspa:
a pewnie źe tak, dwa urządzenia ta tym samym przerwaniu za h....e niepracują
Takie uogólnienie jak powyźej jest tak samo prawdziwe jak stwierdzenie, źe jesteś tytanem ortografii.
[quote="Peter_l Sorry, ale za przeproszeniem pie*****sz.
To jest sprawa przerwań poszukaj w archiwum
a pewnie źe tak, dwa urządzenia ta tym samym przerwaniu za h....e niepracują
a tak na marginesie to na sterowniku WDM (wydaje mi się ) to moźe niebyć game portu, gdzie masz mixer audio itd. moja karta chodzi na:
http://drivers.soft32.com/driver/download–Creative_Labs_Audio_PCI_128–22631.html
http://img254.imageshack.us/my.php?image=menederurzadze7ij.jpg
co mam wrzucić ?
wrzuć go tutaj http://imageshack.us/
Jeszcze raz wyśle załącznik ...
Tylko, źe tam nie ma game Porta :/
W "Menadźer Urządzeń" naleźy z menu "Widok" wybrać opcje: Zasoby według połączeń, wyświetli się lista w której naleźy rozwinąć gałąź "Żądanie przerwania IRQ", sprawdzasz tylko czy game–port nie korzysta z tych samych przerwań co inne urządzenie i ew. wyłączasz/deinstalujesz je.
mariuszspa:jeszcze jedno pytanie: czy na płycie głównej masz karte dźwiękową?jak tak, to ją wyłącz w biosie
Sorry, ale za przeproszeniem pie*****sz.
jeszcze jedno pytanie: czy na płycie głównej masz karte dźwiękową?jak tak, to ją wyłącz w biosie
Ale jak nie instalować . Moźesz odrobinkę jaśniej ? Trzeba w dźwięku wyłączyć MIDI czy jak ?
mam taką samą kartę. spróbuj nieinstalowa midi– jest przez to samo gniazdko.zobaczymy...
Strona 1 / 1