Galerie www

Witam serdecznie,
Chcialbym uslyszec o Waszych propozycjach, opartych na Waszym doswiadczeniu, na temat programow do tworzenia galerii do stron www. Szczegolnie interesuje mnie takie oprogramowanie, nakladka, macro, dzieki ktoremu nie bede musial recznie wpisywac kodu do przegladania zdjec. Najbardziej interesuje mnie podobny sposob jaki to ma miejsce w Exploratorze Windwows pod XP.

Dziekuje i pozdrawiam,

Odpowiedzi: 7

niestety nie zadzialalo
darekhh
Dodano
02.12.2003 11:04:15
brb zapomnialem sie zalogowac, wiec:

O ile znalazlem dobra linijke,to niestety nic tam nie jest przypisane. Jak dla mnie to strasznie ten kod zamieszany.
W linijce:

zamist "#" wpisz adres to indeksu galeri 1, prawdopodobnie bedzie wygladac to tak: "galeria1/index.html"

Zamiast "galeria1" wpoisz katalog w ktorym sie znajduje.

Jak nie zadziala to napisz przyjrze sie wtedy Twojemu kodowi dokladniej.
Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
01.12.2003 23:48:55
Mam takie pytanie zrobilem stronke w programie actual drawing jest pod adresem http://www.icpnet.pl/~darek133/
nastepnie zrobilem galerie programem express web gallery marker ktora umiescilem w folderze galeria 1
edytowalem stronke w actual drawing i przypisalem przyciskowi 1 url do index.html wygenerowanej galeri nastepnie wszystko umiescilem na serverze i niestety nie dziala. Brak reakcji po nacisnieciu na ten przycisk. Czy cos zle robie czy to wina programu actual drawing ?
darekhh
Dodano
01.12.2003 18:41:32
dzięki, poradziłem sobie, stworzyłem galerię w osobnym folderze, dałem odsyłacz na jednej ze stron, nazwę index zmieniłem, i gra, chyba, :roll: ja chcesz to zobacz na linku w podpisie, – zawody––>tuchów––>kilka zdjęć, chyba mi sie udało :roll: :roll:
neo340
Dodano
16.10.2003 01:04:02
Mysle, ze najprosciej i najszybciej bedzie jak stworzysz sobie katalog na serwerze, na ktorym masz strone i tam umiescisz wszystkie pliki wygenerowane przez program. Do tego katalogu, do pliku index zrobisz odsylacz i wszystko gra.

Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
15.10.2003 19:50:45
ok, zassałem, program extra, tylko jak taka galeię wysłać na serwer :roll: moźe pytanie lamerskie ale po jej stworzeniu jeden z plików nazywa się index a jak wiadomo na stronie jest taki plik, i jak wyślę to mi go napisze, proszę o porade jak wysłać stworzoną galerię na serwer, na moją stronkę :roll: :roll: bo nie chciałbym czegoś popieprzyć :oops: :oops:
neo340
Dodano
15.10.2003 17:14:56
Willy: dzieki– o cos takiego wlasnie mi chodzilo, o "jelenia" do czarnej roboty :–). Program zassalem, odpalilem, szkielet dzieki niemu zrobilem...super.
Teraz troche recznych przerobek i mam to co chcialem.

Pozdraiema,
woyteg
Dodano
08.10.2003 09:31:07
woyteg
Dodano:
07.10.2003 21:40:23
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1