Gainward FX PP! Ultra 1800 PCX
Witam!
Mam pytanie w sprawie karty graficznej GAINWARD FX PP! Ultra 1800 PCX 128 MB 256 bit.Karta jest na złacze PCI–expres. Kupiłem własnie ta karte i niewiem czy to normalne ( wczesniej mialem tylko stara 16 MB Rive :) ) ale zaraz po wlaczeniu kompa po ok.10 min. dzialania nie wlaczajac nawet gier temperatura na karcie jest ponad 50 stopni, karta jest gorąca chociaz pracuje na zwykłej czestotliwosci. Niewiem być moźe tak ma być ? Jak ktoś sie na tym zna to prosze o rade!
Mam pytanie w sprawie karty graficznej GAINWARD FX PP! Ultra 1800 PCX 128 MB 256 bit.Karta jest na złacze PCI–expres. Kupiłem własnie ta karte i niewiem czy to normalne ( wczesniej mialem tylko stara 16 MB Rive :) ) ale zaraz po wlaczeniu kompa po ok.10 min. dzialania nie wlaczajac nawet gier temperatura na karcie jest ponad 50 stopni, karta jest gorąca chociaz pracuje na zwykłej czestotliwosci. Niewiem być moźe tak ma być ? Jak ktoś sie na tym zna to prosze o rade!
Odpowiedzi: 5
xyz2003:OK! no wiec z tego wnioskuje ze te nowy typy tak maja :) to dobrze bo juz myslalem ze cos nie tak!
jak juz jest ten temat to mam tez pytanie jaka jest taka optymalna temperatura jakbym podkrecil karte zeby sie nie spalila 8) ?
Spalic sie nie spali, kręć dopóki artefaktów nie będzie. POwiedzialbym ze to stare typy tak maja :wink: Nowe grafy chodza po 80 stopni...
OK! no wiec z tego wnioskuje ze te nowy typy tak maja :) to dobrze bo juz myslalem ze cos nie tak!
jak juz jest ten temat to mam tez pytanie jaka jest taka optymalna temperatura jakbym podkrecil karte zeby sie nie spalila 8) ?
xyz2003:Witam!
Jak masz 50 stopni na karcie to tylko pozazdrościć... Ja z tym "problemem" poradził sobie podkręcając ją :) podejrzewam ze ten model z wersji XT bez zająknięcia zmoduje się na Ultra.
jak karta sie nie zawiesza to tak musi być, ja mam GF 6600 z chłodzeniem pasywnym Gigabyte i temperatury 70–75*C ale nic sie nie zawiesza ichodzi bez problemu
Tylko 50 st :?: :D
Strona 1 / 1