Gadulec po raz kolejny...

Wczoraj zrobiłem formacik, zainstalowałem XP PRO... pościągałem wszystkie uaktualnienia, zainstalowałem Norton Sytem Works+Internet Security... i nadszedł czas na gg(7.0)... wszystko ślicznie zainstalowało się... włączam... włączyło się... niby działa... a jak próbuję kliknąć pomoc... albo na jakiś kontakt źeby z kimś pogadać... gadulec się wiesza... dopiero po paru minutach znowu zaczyna normalnie działać. To by było jeszcze do przeźycia... ale szlag mnie trafia jak podczas rozmowy tak się "zatnie" i znowu pare minut czekania. (aha sprawdzałem teź starsze wersje gg ale problem ten sam)
Ktoś wie co z tym fantem zrobić?

Odpowiedzi: 4

Sam System Works firewalla nie ma. Ma go za to Internet Security... ale tam juź wszystko poustawiałem źeby gadulca przepuszało... inaczej nawet do sieci by się gg nie połączyło.
kiciek
Dodano
14.10.2005 15:31:02
A w Norton System Works nie ma przypadkiem Firewalla? Nie korzystam wiec nie wiem. Jedynie kiedys bodajze to mialem. Jesli jest firewall to popatrz w opcjach moze jakos blokuje przeplyw dla gg albo sprawdza zgodnosc czy zaufanie serwera i dlatego jest tak dlugo.
Mateush
Dodano
14.10.2005 14:44:34
Nic z tego... tryb zgodności nie pomaga ciągle to samo... :cry:
kiciek
Dodano
14.10.2005 14:07:36
Sproboj moze na poczatek zmienic tryb zgodnosci na win98 lub 95. W wielu przypadkach z problemammi z GG to pomaga... Pozatym polecam zmiane, na inny komunikator ktory dodatkowo obsluguj GG...
mettal
Dodano
14.10.2005 09:26:57
kiciek
Dodano:
14.10.2005 03:08:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1