Gadulec po raz kolejny...
Wczoraj zrobiłem formacik, zainstalowałem XP PRO... pościągałem wszystkie uaktualnienia, zainstalowałem Norton Sytem Works+Internet Security... i nadszedł czas na gg(7.0)... wszystko ślicznie zainstalowało się... włączam... włączyło się... niby działa... a jak próbuję kliknąć pomoc... albo na jakiś kontakt źeby z kimś pogadać... gadulec się wiesza... dopiero po paru minutach znowu zaczyna normalnie działać. To by było jeszcze do przeźycia... ale szlag mnie trafia jak podczas rozmowy tak się "zatnie" i znowu pare minut czekania. (aha sprawdzałem teź starsze wersje gg ale problem ten sam)
Ktoś wie co z tym fantem zrobić?
Ktoś wie co z tym fantem zrobić?
Odpowiedzi: 4
Sam System Works firewalla nie ma. Ma go za to Internet Security... ale tam juź wszystko poustawiałem źeby gadulca przepuszało... inaczej nawet do sieci by się gg nie połączyło.
A w Norton System Works nie ma przypadkiem Firewalla? Nie korzystam wiec nie wiem. Jedynie kiedys bodajze to mialem. Jesli jest firewall to popatrz w opcjach moze jakos blokuje przeplyw dla gg albo sprawdza zgodnosc czy zaufanie serwera i dlatego jest tak dlugo.
Nic z tego... tryb zgodności nie pomaga ciągle to samo... :cry:
Sproboj moze na poczatek zmienic tryb zgodnosci na win98 lub 95. W wielu przypadkach z problemammi z GG to pomaga... Pozatym polecam zmiane, na inny komunikator ktory dodatkowo obsluguj GG...
Strona 1 / 1