gadu gadu
mam takie pytania wczesniej w mojej sieci radiowej mozna było przesyłać pliki puzniej tylko w swoim bloku i tak bylo do teraz. teraz pisze ze kumpel za scianą jest za firewallem inni tez i niemaja właczonego firewalla. a pytanie mam jak zrobic by mozna bylo przesylac nawet do was adresy ip wpisac w proxy czy gdzie tak moge zrobic i czy wtedy trzeba wylaczyc polaczenie bezposrednie? dzieki za jakies wskazówki
Odpowiedzi: 5
czyli ogólnie admina mam zrytego i heja polaczenie bezp. mam wlaczone niedziała myslalem ze moge sobie jakąs sam skonfigurowac tak zeby sie laczyc z jakims ip pozdro elo.
Post "gościa" jest mój jakby co , ale ciacha mnie olały i tak wyszło :wink:
Program Gadu–Gadu do komunikacji nie otwiera u siebie źadnych portów.
Cała komunikacja odbywa się za pośrednictwem serwera messagingu, z którym program komunikuje się
poprzez port TCP 8074.
Administrator sieci musi tak ustawić proxy/firewall, aby przepuszać ruch sieci
przez ten port na adresy IP: 217.17.41.82 i 217.17.41.84. Jeźeli polityka bezpieczeństwa
wyklucza bezpośrednią komunikację uźytkowników przez taki port,
naleźy ustawić proxy aby udostępniał protokół CONNECT z portem 8074.
Cała komunikacja odbywa się za pośrednictwem serwera messagingu, z którym program komunikuje się
poprzez port TCP 8074.
Administrator sieci musi tak ustawić proxy/firewall, aby przepuszać ruch sieci
przez ten port na adresy IP: 217.17.41.82 i 217.17.41.84. Jeźeli polityka bezpieczeństwa
wyklucza bezpośrednią komunikację uźytkowników przez taki port,
naleźy ustawić proxy aby udostępniał protokół CONNECT z portem 8074.
Z tego co pamietam aby mozna bylo przesylac pliki powinno byc wlaczone polaczenie bezposrednie.
przegladałem troche tematy tutaj i nieznalazłem wsumie tego co szukałem a działało wysyłanie pliku do kumpla obok to moze byc wina admina ze zablokował całkiem przesyłanie nawet po kablu w bloku?
Strona 1 / 1