gadu–gadu, neostrada i profile
Cześć!
Mam problem.
Od niedawna mam Neo (opcja 128) i w kompie mam dwa profile.
I tak w jednym z nich zainstalowałam gg i chodzi ono normalnie, natomiast dziś chciałam utworzyć uźytkownika gg w drugim pofilu.
I gg w ogóle się nie łączy. Cały czas jest niedostępne, nawet kontakty się nie ściągają z serwera.
Na drugim profilu–spoko.Wszystko gra.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Nie bardzo czuję się narazie jako nowa uźytkowniczka Neo, więc wybaczcie.
Acha i jak zrobić,by net ładował mi się wraz z windowsem?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Mam problem.
Od niedawna mam Neo (opcja 128) i w kompie mam dwa profile.
I tak w jednym z nich zainstalowałam gg i chodzi ono normalnie, natomiast dziś chciałam utworzyć uźytkownika gg w drugim pofilu.
I gg w ogóle się nie łączy. Cały czas jest niedostępne, nawet kontakty się nie ściągają z serwera.
Na drugim profilu–spoko.Wszystko gra.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Nie bardzo czuję się narazie jako nowa uźytkowniczka Neo, więc wybaczcie.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Odpowiedzi: 3
a jak masz zainstalowana neostrade? aplikacje od tpsa czy zwykle polaczenie szerokopasmowe przez konektoid?
nie mam aplikacji Tepsy (jest do bani),wgrałam tylko stery od modemu i utworzyłam nowe połączenie z zastosowaniem loginu i hasła wygenerowanego podczas rejestracji.
co do drugiego profilu to czy nie masz tam zalaczonego icf'a czyli systemowy firewall?
Nie mam włączonego firewalla systemowego. Jeśli w ogóle chodzi o firewall to mam Kerio,ale na czas instalacji wyłączyłam (jak juź nic nie pomagało)
Ale dziękuję za rady,juź działa! CHyba chodziło o zainstalowany banner killer i dlatego nie chciało się uruchomić na drugim profilu. Zainstalowałam "gołe" gg ;) i sie udało na obydwu :D
Dzięki jeszcze raz za porady
Lia:
a jak masz zainstalowana neostrade? aplikacje od tpsa czy zwykle polaczenie szerokopasmowe przez konektoid?
co do drugiego profilu to czy nie masz tam zalaczonego icf'a czyli systemowy firewall?
po kolei:
gg sprawdz ustawienie polaczenia w tym profilu.
polaczenie razem z startem windy:
menu start>>ustawienia>>polaczenia sieciowe
na polaczeniu kliknij prawym klawiszem myszki i wybierz wlasciwosci zakladka opcje i odznacz pierwsze 4 okienka nacisnij okej i zrob skrot do tego polaczenia w autostarcie i prosze jak pieknie :D
gg sprawdz ustawienie polaczenia w tym profilu.
polaczenie razem z startem windy:
menu start>>ustawienia>>polaczenia sieciowe
na polaczeniu kliknij prawym klawiszem myszki i wybierz wlasciwosci zakladka opcje i odznacz pierwsze 4 okienka nacisnij okej i zrob skrot do tego polaczenia w autostarcie i prosze jak pieknie :D
Strona 1 / 1