gadu–gadu, neostrada i profile

Cześć!
Mam problem.
Od niedawna mam Neo (opcja 128) i w kompie mam dwa profile.
I tak w jednym z nich zainstalowałam gg i chodzi ono normalnie, natomiast dziś chciałam utworzyć uźytkownika gg w drugim pofilu.
I gg w ogóle się nie łączy. Cały czas jest niedostępne, nawet kontakty się nie ściągają z serwera.
Na drugim profilu–spoko.Wszystko gra.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Nie bardzo czuję się narazie jako nowa uźytkowniczka Neo, więc wybaczcie.
Acha i jak zrobić,by net ładował mi się wraz z windowsem?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi: 3

a jak masz zainstalowana neostrade? aplikacje od tpsa czy zwykle polaczenie szerokopasmowe przez konektoid?

nie mam aplikacji Tepsy (jest do bani),wgrałam tylko stery od modemu i utworzyłam nowe połączenie z zastosowaniem loginu i hasła wygenerowanego podczas rejestracji.

co do drugiego profilu to czy nie masz tam zalaczonego icf'a czyli systemowy firewall?

Nie mam włączonego firewalla systemowego. Jeśli w ogóle chodzi o firewall to mam Kerio,ale na czas instalacji wyłączyłam (jak juź nic nie pomagało)

Ale dziękuję za rady,juź działa! CHyba chodziło o zainstalowany banner killer i dlatego nie chciało się uruchomić na drugim profilu. Zainstalowałam "gołe" gg ;) i sie udało na obydwu :D
Dzięki jeszcze raz za porady
Lia
Dodano
17.09.2004 12:46:56
Lia:

Acha i jak zrobić,by net ładował mi się wraz z windowsem?

a jak masz zainstalowana neostrade? aplikacje od tpsa czy zwykle polaczenie szerokopasmowe przez konektoid?

co do drugiego profilu to czy nie masz tam zalaczonego icf'a czyli systemowy firewall?
Szymon Grabiński
Dodano
16.09.2004 22:27:10
po kolei:

gg sprawdz ustawienie polaczenia w tym profilu.

polaczenie razem z startem windy:

menu start>>ustawienia>>polaczenia sieciowe

na polaczeniu kliknij prawym klawiszem myszki i wybierz wlasciwosci zakladka opcje i odznacz pierwsze 4 okienka nacisnij okej i zrob skrot do tego polaczenia w autostarcie i prosze jak pieknie :D
TheL
Dodano
15.09.2004 13:05:40
Lia
Dodano:
03.09.2004 23:58:49
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1