gadu gadu blokada
Witam!
Probuje zablokowac gg i przy okazji pare innych programow metodą, którą podał kiedys EL NINO
Wszystko ok tylko nie moge rozpracować:
Jak daje prawy przycisk to mam liste: wartosc ciagu, wartosc binarna, wartosc wielociagu itp? Ktore wybrac? I czy jako wartoscp podac po prostu gadu.exe ?
Probuje zablokowac gg i przy okazji pare innych programow metodą, którą podał kiedys EL NINO
System Windows posiada wbudowany mechanizm pozwalający na ograniczenie uruchamiania plików o określonych nazwach np. cmd.exe lub regedit.exe. Aby zablokować uruchamianie niepoźądanych plików naleźy w gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer dodać klucz o nazwie DisallowRun typu DWORD i nadać mu wartość "1". Następnie naleźy stworzyć dodatkową gałąź HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun a w niej klucze typu STRING numerowane kolejno od 1. Jako wartość naleźy podać nazwę pliku wykonywalnego aplikacji.
Wszystko ok tylko nie moge rozpracować:
Następnie naleźy stworzyć dodatkową gałąź HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun a w niej klucze typu STRING numerowane kolejno od 1. Jako wartość naleźy podać nazwę pliku wykonywalnego aplikacji.
Jak daje prawy przycisk to mam liste: wartosc ciagu, wartosc binarna, wartosc wielociagu itp? Ktore wybrac? I czy jako wartoscp podac po prostu gadu.exe ?
Odpowiedzi: 3
z tego co wiem nie da się wyłączyć tego messageboxa.
no i dziala:) thx
Jeszcze takie pytanko, czy da sie wylaczyc ten wyskakujacy messagebox(pojawia sie przy probie odpalenia gg) ew zmienic jego zawartosc?
Jeszcze takie pytanko, czy da sie wylaczyc ten wyskakujacy messagebox(pojawia sie przy probie odpalenia gg) ew zmienic jego zawartosc?
STRING znaczy ciąg znaków, łańcuch więc powinieneś wybrać "wartość ciągu".
Strona 1 / 1