gadu–gadu a peer to peer
Witam!
Czy ktos moze mi powiedziec jak w XP zrobic, zebym mogl przez gg wysylac pliki i vice versa?
Czy ktos moze mi powiedziec jak w XP zrobic, zebym mogl przez gg wysylac pliki i vice versa?
Odpowiedzi: 11
Właśnie mam zaznaczone "uźywaj połączeń bezpośrenich i nic" po prostu nic. Obie osoby są dostepny, i kazdy ma kazdego na liscie kontaktow. Moze XP ma po prostu jakiegos Fire Walla wlaczonego, czy cos? Zaznaczam jeszcze raz, ze mam Neostrade.
tak El nino ma racje :)) w ustawienia GG musisz zaznaczyc opcje połaczenia bezposrednie , dodatkowo powinni byc oboje na licie osob gg – no i co najwazniejsze to działa tylko jezeli 2 osoby sa dostepne – no chyba ze sa juz jakies programy co to omijaja ale nie sadze – a jeszcze jest jedna rzecz GG jest takim programem ze nie zawsze ma ochote działać a dzieje sie tak wtedy kiedy tego potrzebujemy :))
Tu nie chodzi o IP stale czy zmienne, ale o bezposredni dostep do Internetu. Poza tym w GG musi byc zalaczone "Uzywaj polaczen bezposrednich".
Ja mam stale i firewall blokuje.Oczywisice firewall dostawcy.
theboss78:
Wamir SLAY3R ma racyje.To zalezy od lacza Twego oraz kumpla.Jesli obaj macie stale to raczej nici z wysylania.Jesli jeden ma stale a drugi zmienne IP to ten ze zmiennym wylse nie wiem tylko czy ten ze stalym wysle zmiennemu.
Chyba raczej na odwrót. Jak się ma stałe, bezpośrednio do swojego kompa, lub przekierowanie portów to bez problema.
ale to jest niemozliwe, bo miesiac temu mi to dzialo, a teraz ***.
SLAY3R:To nie zaleźy od systemu tylko sposobu w jaki łączysz sie z netem.
Jak się łączysz?
Wamir SLAY3R ma racyje.To zalezy od lacza Twego oraz kumpla.Jesli obaj macie stale to raczej nici z wysylania.Jesli jeden ma stale a drugi zmienne IP to ten ze zmiennym wylse nie wiem tylko czy ten ze stalym wysle zmiennemu.
bo jak nie masz stałego IP to plików nie wyślesz, jeźeli jesteś w sieci LAN, to tylko wewnatrz lanu moźesz sobie z qmplem pliki wysyłać, poza się nie da, chyba źe admin zrobi przekierowanie, w co wątpię :D :D :D :D
Neostrada
To nie zaleźy od systemu tylko sposobu w jaki łączysz sie z netem.
Jak się łączysz?
Jak się łączysz?
Czy tobie chodzi o to źe jak z kimś gadasz to klikasz w menu––>wyślij pliki i ustalasz co chcesz :?: bo ja innego wyjścia nie widze. No i kumpel robi to samo i masz vice versa :wink:
Strona 1 / 1