Gadanie przez mikrofonik w sieci lokalnej
Szukam jakiegos programu do takich rzeczy ...
Odpowiedzi: 15
jest teź programik speekfree, tylko nie wiem, czy dobrze napisałem
microsoft wypuscił taki programik pod nazwa Game Voice Share 1.5 masz tu linka
http://www.gamevoice.com/Download/gamevoiceshare.asp?Page=148[/url]
http://www.gamevoice.com/Download/gamevoiceshare.asp?Page=148[/url]
Przede wszystkim karta musi obsługiwac WAKE ON LAN oraz płyta główna. Oba urządzenia trzba połaczyc specjalnym kablem i odpalic funkcje w biosie. Jezeli wszyko jest podłączone i działa to na wyłaczonym kompie powinna migac dioda na sieciówce. Kompa odpalasz z innego kompa w sieci wysyłając tzw MAGIC POCKET (nie wiem czy dobrze to napisałem – chodzi o paket który odbierze twoja sieciówka i uruchomi kompa)
Szcerze mówiąc próbowałem sie w to pobawic jednak bez rezultatów :? (ale jak masz 2 kompy w jednym pomieszczeniu to bedzie ci łatwiej bo ja próbowałem ale na odległosc z kumplem porozumiewając sie przez telefon)
Szcerze mówiąc próbowałem sie w to pobawic jednak bez rezultatów :? (ale jak masz 2 kompy w jednym pomieszczeniu to bedzie ci łatwiej bo ja próbowałem ale na odległosc z kumplem porozumiewając sie przez telefon)
Thx ! zaczalem uzywac Netmeetinga. A jezeli bym chcial wykorzystac opcje Wake by LAN na mojej sieciowce to w jaki sposob mam to zrobic ??? Jaki program ?
A moze cos prostszego??
Kazdy windows jest wyposarzony w program NETMETTING.
Idealnie nadaje sie do rozmów po LAN (i nie tylko rozmów – mozna tez przesyłac obraz z kamery internetowej). Nie trzeba sie łaczyc przez jakis serwer, wytarczy wpisac lokalne IP osoby do której sie łaczymy.
Kazdy windows jest wyposarzony w program NETMETTING.
Idealnie nadaje sie do rozmów po LAN (i nie tylko rozmów – mozna tez przesyłac obraz z kamery internetowej). Nie trzeba sie łaczyc przez jakis serwer, wytarczy wpisac lokalne IP osoby do której sie łaczymy.
A nikt niewie o takim programie jak Buddyphone ??
Program ten o ile się nie myle umoźliwia gadanie w sieci lokanej głosowo, ja tylko testowałem przez Internet gadanie trochę starszą wersją niź jest teraz i było super.
www.buddyphone.com
Program ten o ile się nie myle umoźliwia gadanie w sieci lokanej głosowo, ja tylko testowałem przez Internet gadanie trochę starszą wersją niź jest teraz i było super.
www.buddyphone.com
A nikt niewie o takim programie jak Buddyphone ??
www.buddyphone.com
www.buddyphone.com
Teź jestem tym zainteresowany gdyby ktoś miał to proszę o linka.
No wlasnie ale chodzi o siec lokalna... czy wogole jest taki programik ?
a wogule w Tlenie jest lepiej dopracowana rozmowa głosowa
Ale on pisze w sieci lokalnej . Gadu gadu to jak sie ma internet !!
Ale on pisze w sieci lokalnej . Gadu gadu to jak sie ma internet !!
gadugadu człowieku tam jest rozmowa głosowa
Strona 1 / 1