g–g

Siema mam problem:( gdy uruchamniam gg to mi błąd wyskakuje!!!!!!!;( i co mam zrobić źe by tego błędu nie było!!??

Odpowiedzi: 4

Witam... ma XP, po tych auto–update'ach GG raptem nie moge sie polaczyc, dziala, ale caly czas mam "niedostepny" a komputer nawet nie probuje sie polaczyc z serwerem gg ( sloneczko w tray'y nie mryga nawet nie mryga :/ ) Zrobilem tak jak napisales, ale tez nic. Na oficjalnej stronie gg napisane jest iz trzeba sciagnac poprawki z windows update i sprawa wroci do normy, tyle ze razem z buntem gg,buntuje sie i windowsupdate – caly czas jest na 0% a modem ani mrygnie... Wie ktos moze jak temu zaradzic? 28 maja mialem urodziny i nie moge zyczen przeczytac ;–)

Pozdrawiam
Staszek
Anonymous
Dodano
31.05.2004 19:55:30
Dlaczego nie mogę uruchomić programu Gadu–Gadu pod Windows XP?

W celu rozwiązania problemu z uruchomieniem programu Gadu–Gadu po zastosowaniu autmatycznej aktualizacji naleźy zainstalować wszystkie patche do systemu Windows XP w tym Service Pack 1 z witryny Windows Update pod adresem windowsupdate.microsoft.com. Jeźeli nie ma takiej moźliwości z powodu np. wolnego łącza, moźna sprobować ustawić tryb zgodności dla programu Gadu–Gadu. W tym celu naleźy:

1. Przejść do katalogu, w którym zainstalowany jest program. Moźna to zrobić poprzez kliknięcie prawym klawiszem myszki na ikonie Gadu–Gadu w menu Start – Programy, wybraniu Właściwości oraz kliknięciu na przycisk "Znajdź cel". Dostaniemy się dzięki temu do interesującego nas katalogu (zwykle jest to C:Program FilesGadu–Gadu)

2. Kliknąć prawym klawiszem myszki na ikonie gg (bądź gg.exe), wybrać Właściwości i przejść do zakładki Kompatybilność.

3. Zaznaczyć opcję Uruchom ten program w trybie kompatybilności i wybrać Windows 98 / Windows Me.

4. Kliknąć OK.

5. Z menu Start wybrać opcję Uruchom i wpisać C:Documents And SettingsNazwa profilu. Jeźeli nie pamiętamy nazwy profilu, wpiszmy jedynie C:Documents And Settings – pojawią się katalogi profili, wybierzmy własny i przejdźmy do podkatalogu Gadu–Gadu (czyli pełna ścieźka to C:Documents And SettingsNazwa profiluGadu–Gadu)

6. W ww. katalogu Gadu–Gadu naleźy kliknąć prawym klawiszem myszy na katalog z nazwą profilu w Gadu–Gadu (np. Ja) i wybrać opcję Kopiuj.

7. Naleźy przejść ponownie do katalogu gdzie zainstalowany jest program Gadu–Gadu (patrz pkt. 1), utworzyć w nim nowy katalog o nazwie Users poprzez kliknięcie prawym klawiszem myszy na pustym miejscu oraz wybraniu z menu kontekstowego opcji Nowy – Folder.

8. Po utworzeniu nowego katalogu Users naleźy kliknąć na niego prawym klawiszem myszy i z menu kontekstowego wybrać opcję Wklej.

9. Moźna juź uruchomić program Gadu–Gadu. Jeźeli nie załaduje się automatycznie nasz profil, naleźy anulować tworzenie nowego i po ukazaniu się głównego menu programu wybrać z menu Gadu–Gadu opcję Uźytkownik – (np. Ja)
Lipton
Dodano
19.05.2004 21:26:12
Moźe napisz jaki błąd wyskakuje? A zwykła reinstalacja nie pomaga?
fije
Dodano
19.05.2004 19:23:46
Po 1. nie ten dział, przenosze do działu programy.
Po 2. przeszuakaj forum – niedawno były topici z podobnym problemem.
SLAY3R
Dodano
19.05.2004 17:35:54
Anonymous
Dodano:
19.05.2004 17:02:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1