FUJITSU ......... FUJJITSU

hej!
mam takie pytanio, podłączyłem sobie do kompa inny dysk twardy 4,3 gb wd caviar (komputer to PIII fujitsu) i jak go włącze to napis startowy FUJITSU wyswietla sie ponad 30 sekund i dopiero po tym czasie dalej zaczyna sie win odpalac tak samo jest przy wyłączaniu kompa zanim sie wyłączy to trzeba czekać i czekać. wystarczy źe przełoźe ten stary dysk który był wcześnie to wszystko działa bez problemu napis na początku wyswietla sie moze 5 sekund na maksa dodam ze to jest teź dysk 4,3 gb.
co to moźe być??

Odpowiedzi: 3

nie wiem jak to w starszych modelach, ale moj caviar jedzie bez zworki (single master) i ze zworka dokladnie na srodku (master w/slave)
brtx
Dodano
18.01.2006 14:19:55
jak patrze na dysk to napisane jest tylko master, slave i cs – zworke mam na master
WD Caviar 24300 szukam jakiegoś oipisu w necie i nic nie ma moźe trzeba jakoś dać dwie zworki? tylko w jaki miejscu?
BRTX moźe masz gdzies opis tego dysku tzn jak naleźy ustawiać te zworki źeby było dobrze :–)
pozdrawiam!
nynio
Dodano
18.01.2006 00:30:25
zworki na dysku?
tryb single master i master w/slave to w caviarach dwa rozne ustawienia.

nie moza tez wykluczyc jakiegos uszkodzenia dysku, no ale we wrozbiarstwo sie nie bawie...
brtx
Dodano
18.01.2006 00:23:53
nynio
Dodano:
18.01.2006 00:18:04
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1