FTP na kompie
chcialem postawic u mnie na kompie ftp za pomoca programukrasnal.... jestem za NATem w LANie, czy jest to mozliwe ?
Odpowiedzi: 10
niech stawia ale jeszcze bedzie placił za zewnetrze IP :)
niech stawia ale jeszcze bedzie placił za zewnetrze IP :)
No i co z tym programem ? Sam zalatwi sprawe z Adminem sieci? Flaszke mu postawi ?
tez go polecam jest łatwy w obsłudze jak co to jest nakładka polska
Jest taki programik o nazwie serv–u bardzo fajny na ftp polecam
Moze da sie ubejtac admina na forwardowanie portu? Watpie w to. Polega to na tym ze nasluch ustawiony jest na serwerze na porcie np 999 i kiedy z Internetu wychodzi zadanie FTP n aten port, serwer przekierowuje polaczenie na Twoj LANowski IP na port np 21.
To jedyny sposob, ale jka powiedzialem adini rzadko kiedy na to ida.
PS : Ale czemu krasnal – lepiej wybrac CesarFTP albo SERV–U.
To jedyny sposob, ale jka powiedzialem adini rzadko kiedy na to ida.
PS : Ale czemu krasnal – lepiej wybrac CesarFTP albo SERV–U.
NAT – Network Address Translation.
Twój dostawca netu posiada stałe niepowtarzalne IP w sieci zewnetrznej Internet.
Ty w LAN tez posiadasz niepowtarzalene IP ale na skale twojego LAN–u i tylko w jego obszarze. Twoje IP moze byc stałe lub dynamicznie przydzielane przez serwer (DHCP)
Osoby z poza twojej sieci widza twój komp i inne kompy z twojego LAN jako IP twojego dostawcy.
Twój dostawca netu posiada stałe niepowtarzalne IP w sieci zewnetrznej Internet.
Ty w LAN tez posiadasz niepowtarzalene IP ale na skale twojego LAN–u i tylko w jego obszarze. Twoje IP moze byc stałe lub dynamicznie przydzielane przez serwer (DHCP)
Osoby z poza twojej sieci widza twój komp i inne kompy z twojego LAN jako IP twojego dostawcy.
oj no to kapa :cry: pozwole sie zapytac co to wogole jes ten NAT ? i jak to jest z IP w LANie dynamiczne czy stale ? :roll:EL NINO:Postawic mozesz, ale bedzie dostepny tylko w naszym LANie :wink: .
ech nie znam programu krasnal ale jezeli jestes za natem twój dostawca netu jakby tunelował pewne porty to mógłbys byc widoczny ze swoim ftp poz swój LAN. (z doświaczenia wiem ze zadko który dostawca to zrobi – dla niego jest to zbędny ruch i obciązanie łącza)
Postawic mozesz, ale bedzie dostepny tylko w naszym LANie :wink: .
Strona 1 / 1