FTP a zdjęcia...

Witam.Na FTP umieściłem katalog zdjecia i wysłałem do niego kilka zdjęć.w katalogu zdjecia utworzyłem katalog miniaturki, a w nim miniaturki wszystkich zdjęc.Obok katalogu zdjecia jest plik index.htm.W kodzie strony mam odnośnik:
jednak na stronie obrazki się nie wyświetlają.Ani małe, ani duźe.Nie wiem o co chodzi.Logo umieściłem w ten sposób:
i się wyświetla, jest ok.Tylko źe to logo nie ejst w źadnym z katalogów tylko bezpośredio w tym gdzie index.htm.Co jest przyczyną nie wyświetlania się zdjęć?Flatego ze są w katalogu?Podałem do nich ścieźkę :(

EDIT:jednak to nie wina katalogów.wrzuciłem tak jak logo i teź nie działa.Popełniam bład w kodzie chyba

EDIT 2:
Juź wiem.To dlatego ze stosując kod

końcówka
nie moze być jpg tylko musi być html lub htm.Czyź nie? :wink:
Zrobić nowy dokument html i wkleić w nim kod do zdjęcia?
Tylko jak takie zdjęcie zrobić na htm? :?

Odpowiedzi: 9

Dzięki spiderko, bez Ciebie bym sobie nie poradził.Ale jak zrobić źeby wokół obrazka było obramowanie? Moźna np.tak:?

EDIT:

Spróbowałem i działa.W pajączku nawet bez border="" wyświetlało ramkę, a na stronie w przeglądarce nie.Dzięki, jak będę coś jeszcze potrzebował to wiem do kogo się zwrócić
Anonymous
Dodano
20.02.2006 17:05:10
Moźna je umieścić w tabeli (TABLE):
http://poczta.rybnik.pl/~spiderko/pub/

Galeria

spiderko
Dodano
20.02.2006 09:30:51
sh@dow:
Czy nazwy zdjęć nie mają czasem wielkich liter

Owszem miały, ale sam na to wpadłem.W kodzie strony miałem jedną literkę duźą, a przy wgrywaniu na FTP zaznaczyłem opcję zeby zmieniał wszystki literki na małe.Ale teraz u mnie w galerii kaźde zdjecie jest w jednym rządku pod sobą, bez odstępu.Chciałbym zrobić źeby wyświetlały się dwa (dwie miniatury) w jednej linii, oraz źeby miały dookoła jakąs ramkę.Np białą ;) .Trzeba coś kombinować z border="" ?
Anonymous
Dodano
20.02.2006 02:50:57
W HTML najlepiej pisać małymi literami, tak samo nazwy plików powinny być małymi literami pisane. Polskie znaki takźe nie są stosowane.
spiderko
Dodano
20.02.2006 00:11:25
Czy nazwy zdjęć nie mają czasem wielkich lub polskich liter :?:
np. Zdjęcie.JPG
sh@dow
Dodano
19.02.2006 23:50:22
No i tak robię, i nadal wyświetla mi się kwadacik z napisem obrazek.ale jesli wrzuce miniature i obraz do głównego katalogu to działa duźy obraz, ale miniatura i tak się nie wyświetla :(

EDIT: chyba zrobiłem. To mogła być przyczyna spacji między
a
?
Anonymous
Dodano
19.02.2006 21:47:21

Galeria

Plik index.html znajduje się w katalogu głównym, obrazki (miniatura i pełny) w katalogu images
spiderko
Dodano
19.02.2006 21:03:39

Galeria

Plik index.html znajduje się w katalogu głównym, obrazki (miniatura i pełny) w katalogu images
spiderko
Dodano

Galeria

spiderko
Dodano
Anonymous
Dodano:
19.02.2006 20:08:00
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1