Front Panel Audio
Witam,
mam maly problem i juz nie mam pojecia co mozna jeszcze zrobic.
Mam plyte Gigabyte'a GA–8IPE775–G i obudowe z przednim panelem audio. Po podlaczeniu przewodow z plyta, sluchawki sa bezproblemowo wykrywane przez plyte, ale co do mikrofonu juz jest problem bo nie ma zadnej detekcji i w ogole nie dziala!! POdlaczylem na plycie wszystkie przewody tzn MIC i GND oraz MIC_BIAS do odpowiednich (tych samych) pinow na plycie, ale nie dziala. Czy ma ktos moze pomysl jak temy zaradzic?
Z gory dzieki za wszelkie info
Pozdrawiam
Daniel
mam maly problem i juz nie mam pojecia co mozna jeszcze zrobic.
Mam plyte Gigabyte'a GA–8IPE775–G i obudowe z przednim panelem audio. Po podlaczeniu przewodow z plyta, sluchawki sa bezproblemowo wykrywane przez plyte, ale co do mikrofonu juz jest problem bo nie ma zadnej detekcji i w ogole nie dziala!! POdlaczylem na plycie wszystkie przewody tzn MIC i GND oraz MIC_BIAS do odpowiednich (tych samych) pinow na plycie, ale nie dziala. Czy ma ktos moze pomysl jak temy zaradzic?
Z gory dzieki za wszelkie info
Pozdrawiam
Daniel
Odpowiedzi: 2
Hmm co do podlaczenia to raczej jestem pewien, bo na koncowkach przewodu sa oznaczenie i wkladam je w te same oznaczenia pinow na plycie (wg instrucji plyty). Te post co podales juz czytalem wczesniej ale niezbyt mi pomogl :( Wiec dalej walcze :) i nie wiem co zrobic
Pozdrawiam
Daniel
Pozdrawiam
Daniel
Poczytaj.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=28528
Problemem moźe teź być ustawienie pinów wtyczki mikrofonu z panelu obudowy i gniazda na płycie głównej mogą się nie zgadzać i trzeba eksperymentować i przekładać kable we wtyczce do mikrofonu.
Sprawdz dokładnie oznaczenia gniazd na płycie i na wtyczkach panelu.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=28528
Problemem moźe teź być ustawienie pinów wtyczki mikrofonu z panelu obudowy i gniazda na płycie głównej mogą się nie zgadzać i trzeba eksperymentować i przekładać kable we wtyczce do mikrofonu.
Sprawdz dokładnie oznaczenia gniazd na płycie i na wtyczkach panelu.
Strona 1 / 1