Front Audio Panel
Witam ! :)
Chcem podłączyć Fron Audio Panel do mojej obudowy czyli sluchawki i mikrofon noi podlaczylem kabelki od obudowy do mojej plyty glownej Intel Deskop Board 865GLC ale niestety nic nie dziala a i jeszcze karta muzyczna zintegrowana Sound MAX 4 XL
Dziekuje za odpowiedz
Chcem podłączyć Fron Audio Panel do mojej obudowy czyli sluchawki i mikrofon noi podlaczylem kabelki od obudowy do mojej plyty glownej Intel Deskop Board 865GLC ale niestety nic nie dziala a i jeszcze karta muzyczna zintegrowana Sound MAX 4 XL
Dziekuje za odpowiedz
Odpowiedzi: 15
Dzieki za rady . Juz sobie dalem rade . Temat Zamkniety :lol:
Ehhh, czy Ucho malo wyraznie pisze sciagnij se instrukcje oo swojej plyty i wszystko bedziesz wiedzial. Nikt za Ciebie tego nie bedzie robil
Mam 9 pinów wolnych na plycie glownej a jednego pina 10 nie ma
Czekam na dalsze wskazowki . :wink:
Czekam na dalsze wskazowki . :wink:
Sorka przepraszam ale naprawde gdzies sie zapodziala
Mam nastepujace kable :
ROUT
MIC IN X2
GND X2
RIN
LIN
LOUT
Mam nastepujace kable :
ROUT
MIC IN X2
GND X2
RIN
LIN
LOUT
Tu juź przeginasz. To ja mogę sobie ściągnąć z neta Twoją instrukcję, a Ty nie ??mareee:Nie mam instrukcji do mojej plyty glownej gdzies sie zapodziala.
RIN – 6 Pin
LIN – 10 Pin
Witam !
Nie mam instrukcji do mojej plyty glownej gdzies sie zapodziala.
Zauwazylem ze mam drugi zestaw kabli nazywaja sie : LIN , RIN .
Zauwazylem zworke zaraz ja odczepie . Podam za chwile img .
Nie mam instrukcji do mojej plyty glownej gdzies sie zapodziala.
Zauwazylem ze mam drugi zestaw kabli nazywaja sie : LIN , RIN .
Zauwazylem zworke zaraz ja odczepie . Podam za chwile img .
Zacznij najpierw od odszukania na płycie głównej pinów od Audio Front Panel. Nazywa się J9A2. Poszukaj tego w instrukcji (str. 83), bo coś mi się zdaje, źe nie wiesz gdzie kabelki podłączyć....[/img]
Z regoly wyciaga sie zworke mostkujaca, a w jej miejsce wstawia sie wtyki od kabla, dlatego na rysunku pokazalem jak to wyglada i czy aby nie ma czegos takiego z front panelu.
MIC – Pin nr 1
GND – Pin nr 2
ROUT – Pin nr 5
LOUT – Pin nr 9
Numeracja pinów jest podana w instrukcji Twojej płyty na str. 83 :!: Trochę, kurna, inwencji.
Model podał w pierwszym poście, mettal.
A na płycie masz 8 pinów, a nie 4, a miejsce jest na 10. Moźliwe, źe trzeba będzie zworki wyciągnąć.
GND – Pin nr 2
ROUT – Pin nr 5
LOUT – Pin nr 9
Numeracja pinów jest podana w instrukcji Twojej płyty na str. 83 :!: Trochę, kurna, inwencji.
A na płycie masz 8 pinów, a nie 4, a miejsce jest na 10. Moźliwe, źe trzeba będzie zworki wyciągnąć.
MIC – Pin nr 1
GND – Pin nr 2
ROUT – Pin nr 5
LOUT – Pin nr 9
GND – Pin nr 2
ROUT – Pin nr 5
LOUT – Pin nr 9
Jestes pewein ze masz tylko ROUT i LOUT, a nie ma LIN i RIN (czy podobnie sie zwiacych) ? Ktore tworza taki mostek?
One nie byly podlaczone sam podlaczylem do tych pinow ale nadal nie dziala kable idace z obudowy nazywaja sie : MIC IN , GND , ROUT i chyba jeszcze LOUT .
Wydawalo mi sie ze to obojetne .
Na plycie sa cztery piny na do ktorych mozna podlaczyc piny .
:?: :?: :?:
Wydawalo mi sie ze to obojetne .
Na plycie sa cztery piny na do ktorych mozna podlaczyc piny .
:?: :?: :?:
Rozumiem o co Ci chodzi. Napisałem, źebyś sprawdził połączenia (czyli kable idące od Fronp Panel do pinów na płycie głównej.
Chodzi mi o front panel czyli z przodu obudowy :D
Sprawdź poprawność połączenia zgodnie z manualem (str. 83–84). Jeźeli masz dźwiąk z głośników (czyli stery są OK) to powinno być dobrze.
Strona 1 / 1