ForteMedia FM801–to jest CACKO
Mam problem z dźwiękiem!Coś mi trzeszczy ,a nieraz przerywa.Często teź nie słychać początków dźwięków!Mam sterowniki nie podpisane cyfrowo i XP powiadomił mnie źe mogą być problemy!Nie mogę nigdzie znaleść odpowiednich sterowników!Jeszcze jeden ciekawy problem to to ,źe w niektórych grach nie mam głosu podczas gry ,a jak wejde do menu gry to mam!To udało mi się częściowo rozgryść–uruchamiem direct X i kombinuje z przyśpieszeniem sprzętowym muzyki w czasie gdy gra jest uruchomiona–przewaźnie dźwięk sie pojawia–to moźe być coś z obsługa bufora sprzętowego i programowego.Moźe te problemy rozwiąźą dobre sterowniki tylko gdzie ich szukać ,a moźe ktoś ma jakiś inny sposób na to.Moźe powinienem kupić nową kartę–co na pewno kidyś zrobię–ale przed tym chciałbym rozwiązać ten problem(problem dla mnie).
Z GÓRY DZIĘKUJĘ![/b]
Z GÓRY DZIĘKUJĘ![/b]
Odpowiedzi: 8
Dziękuje wszystkim za pomoc!!! Ten problem mam juź z głowy!!! :D
Na karcie gwarancyjnej pisze–Płyta główna D815BN/INTEL–a co do tych sterowników to są one na CD do tej płyty i są tam takie katalogi:SOUNDMAX,Security,UltraATA,LAN,bios,ide,vga i w kaźdym coś jest,ale pod win2000 noi ME i 98,ale nie pod XP.Wcześniej miałem MILLENIUM ale 3 dni temu zainstalowałem XP PRO.Juz przy instalacji XP miał coś do mojej karty to przez te sterowniki nie podpisane cyfrowo i nie pod XP tylko pod 2000.Moźe wiesz skąd zdobyć sterowniki do tej karty bo nie jest to popularna karta i ja znalazłem tylko takie jakie juź wcześniej miałem.
Intel i815 to chipset , najlepiej sprawdz jak sie nazywa twoja płyta główna z ksiazeczki która na pewno musiałes dostac.A co do sterowników to do czego chcesz je instalowac i czy to sa sterowniki do systemu Xp
Jeszcze jedno pytanko –Mam Win XP Pro czy mam zainstalować sterowniki z tej płytki.
Na płycie pisze INTEL 815 i jeszcze kupe jakiś cyferek niźje.
kitkit:[Driver D815BN uATX board] – to znaczy tak pisze mi na płytce ze sterownikami do tej płyty
Zdaje mi sie ze podales oznaczenie (nazwe) swoich sterow, a nie plyty. Jesli nie pisze na cd–romie, nie masz pudelka, anie instrukcj to zerknij na plyte, tam powinien byc producent i model [u mnie przynajmniej jest]
Jak kupowalem kompa to pisało źe jest zintegrowana ale jak zobatrzyłem w domu to okazało sie źe nie.A płyta to chyba coś takiego [Driver D815BN uATX board] – to znaczy tak pisze mi na płytce ze sterownikami do tej płyty
Czy ta twoja karta muzyczna jest zintegrowana z płyta główna ?? jesli tak to co to za płyta ?
Strona 1 / 1