formatowanie(formowanie)baterji Li-ion
witam mam pewnego typu problem i zarazem pytanie odnosnie formatowania albo jak kto woli formowania baterji Li-ion
awiec posiadam w laptopie baterjie Li-ion niepodam jakiej mocy bo sie naniej niedoczytalem laptop to hp compaq nx7010
baterja trzymala mi jak go dostalem jakies 3 miesiace temu trzymala delikatnie ponad 3 godziny w tej chwili trzyma mi nieco ponad 2 a dokladnie jak odlaczylem kabel od zasilacza przed chwila to pokazalo 2.16 moje pytnie brzmi
1. w jaki sposub ja sformatowac(formowac) by znowu zaczela trzymac tak jak na poczatku czyli okolo 3 godzinek
2. to pytanie moze zabrzmiec troche banalnie ale pytam dla pewnoscie czy podczas gdy baterja jest naladowana to powinno sie ja wylanczac od prondu ladowania czy moze byc w laptopie podczas gdy jest podpienta dajej ladowarka (slyszalem ze to podobno dosyc ostro jej szkodzi wec sie pytam)
3. jesli trzymanie naladowanej baterji pod prondem z ladowarki jej nie szkodzi to co moze byc przyczyna tak znaczacego spadku jej mocy w tak krutkim czasie na poczatku bylo to ponad 3 godzinki potem po jakims miesacu spadlo to do 2.30-40 a teraz trzyma nieco ponad 2](*,)
jesli zdublowalem temat to przepraszam ale szukalem i sie go niedoszukalem na tym forum
prosze i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
pozdrawiam roni2001
Odpowiedzi: 2
dzieki napewno sprubuje moze mi to pomoze napewno apisze ow wynikach
poczytaj [url=http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=158522]MÓJ POST[/url]
Strona 1 / 1