Formatowanie partycji systemowej
Posiadam dwa dyski jeden Seagate 40 GB oznaczony jako G oraz WD 160 GB podzielony na dwie partycje C 60 GB i F 100 GB. Z początku pracowałem tylko na Seagate ale zniszczyły mnie wirusy i musiałem sobie jakoś radzić więc kupiłem nowy dysk i podzieliłem go na partycje. Zainstalowałem Winde na partycji C, przeczyściłem Nortonem Seagate, sformatowałem go i zainstalowałem na nim świerzego Windowsa Prof. Problem teraz polega na tym źe nie mogę sformatować partycji C mimo źwe domyślnym dyskiem systemowym jest G. Cały czas wyskakuje komunikat źe nie moźna ukończyć formatowania dysku lub nie moźna formatować dysku systemowego. Czy moźecie mi pomóc rozwiązać ten problem?
Czy jest moźliwość zamiana oznaczeń partycji bez przenoszenia plików np, z C na G?
Czy jest moźliwość zamiana oznaczeń partycji bez przenoszenia plików np, z C na G?
Odpowiedzi: 1
juź sobie poradziłem z tym, zapomniałem źe seagate był na slave a wd na master, zamieniłem zworki i teraz seagate jest dyskiem C, na nim jest widows i bez problemu udało sie sformatować pozostałe partycje
Strona 1 / 1