Format
Witam
Zakupiłem laptopa wraz z systemem windows XP, do którego nie mam płytki instalacyjnej. Chciałbym zrobić formata. I tu moje pytanie: Jak zrobić, aby po formacie nadal mieć XP?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 14
Nie muszę być adminem, żeby skopać twoje durne dupsko i wywiesić galoty.
Dałeś ciała z podstawowym zachowaniem się wobec zabezpieczenia systemu przed rozsypką. Jak zwykły, beznadziejnie głupi noob.
I co teraz? Jeszcze chcesz mi nawrzucać? A figę, frajerze. :-"
Zamykam.
P.S.
Jeśli otworzysz jeszcze jakiś temat tylko po to, aby udowodnić ludziom swoją beznadziejność - to będzie ostatni twój post na tym forum.
Ale ty głupi jesteś! Przecież moge ściągnąć pirata i podać legalną licencje. Kurwa, jakich tu adminów macie!
Nie widzę.
Nie miałeś takiej płyty w komplecie - zakładam więc, że powinieneś był to zrobić.
Gdyby pogrzebać w przeszłości, to pewnie by wyszło, że otrzymałeś taką informację (lub osoba która kupowała komputer), ale zostało to zignorowane a skoro tak, to masz teraz kurs do sklepu i dopytywanie się, co z tym fantem dalej zrobić.
Jest inne wyjście oprócz sklepu?
Już wczoraj ci to napisałem: [quote=XanTyp]Preinstalowany system może się nieco różnić od zwykłego, instalowanego z płyty, i co bardziej pewne - że mimo próby reinstalacji, możesz utknąć na weryfikacji klucza licencyjnego.[/quote]Czytaj ze zrozumieniem.
Nie będę wracał do sklepu. Zadałem pytanie, odpowiesz?
Czytasz, co do ciebie piszę? W ogóle i szczególe, czy tylko sobie tak klepiemy w ciemno?
A gdybym ściągnął instalke xp-ka z neta i przy instalacji podał ten orginalny serial, co go teraz mam, to będzie działać?
Wiesz.... to już trochę nie moje zmartwienie, że nie masz napędu.
Skoro nie dostałeś płyty, to powinieneś był ją sobie wykonać samemu. Nie wiem, może zajrzyj do sklepu, gdzie kupowałeś sprzęt i pogadaj ze sprzedawcą. Może tam znajdzie się jakaś kopia, chociaż wątpię.
Preinstalowany system może się nieco różnić od zwykłego, instalowanego z płyty, i co bardziej pewne - że mimo próby reinstalacji, możesz utknąć na weryfikacji klucza licencyjnego.
System można zainstalować z pena. EasyBCD ci w tym pomoże, ale skoro nie masz obrazu instalki systemu, za wiele nie zwojujesz.
Tak czy inaczej, wróć do sklepu i pogadaj. To chyba najsensowniejsze rozwiązanie na obecną chwilę.
Ale jak miałem ją utworzyć po zakupie, to to już dawno minęło. A poza tym ten lapek nie ma cd-romu
Przeczytaj cały mój post, a tylko dotąd, gdzie ci wygodnie.
Edycja własnych postów nie gryzie...
Dodam, że mam klucz licencyjny do tego XP-ka. Nie wiem czy to w czymś pomoże.
A jak nie mam takiej płyty?
Dodam, że mam klucz licencyjny do tego XP-ka. Nie wiem czy to w czymś pomoże.
Przywrócić system z ukrytej partycji płytą recovery, którą albo dostałeś z laptopem, albo którą miałeś sobie utworzyć specjalnym oprogramowaniem, zaraz po zakupie.
Strona 1 / 1