format w xp

mam problem z xp (http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=49622)
chce zrobic format dysku, mam jednak problem. po wlozeniu CD z xp i probie formatowania przez instalator mam komunikat:
'Not enough room on target partitiom'. mam taki komunikat odka zainstalowalem sobie linuxa.
Jak moge skutecznie rozwiazac ten problem? dodam ze xp chodzi mi tylko w trybie awaryjnym.
no i niezle namieszalem, chcialem poprzez msconfig powylaczac uslugi ktore sa zwiazane z karta sieciowa. teraz mam bluescreena przy awaryjnym:/
NIC nie moge zrobic, zepsul juz ktos system do tego stopnia co ja???

Odpowiedzi: 5

tu jest zrzut z ekranu, zrobilem w linuxie, moge tutaj sformatowac tylko nie wiem ktora partycje
bismarck
Dodano
11.02.2006 19:18:34
Seeker – moźe byc róznie, choć próbowac warto.
Swego czasu miąłem Linuksa na jakimś dysku i co pradwa dostęp do niego był, ale w mbr–ze cały czas mi jakieś resztki zostawały. Zmuszony byłem Ranischem go wywalać, a potem to juź "normalnie z gorki :wink: ".

bismarck – podaj, proszę, jak ten dysk jest "zorganizowany" – jak śa partycje ustawione i z jakiego loadera korzystasz. Moźe w ten sposób będzie łatwiej.
Rebe
Dodano
11.02.2006 18:19:19
Poleceniami 'fixmbr' i 'bootfix' przywrocić sektor startowy windowsa szczegóły w archiwum forum .
Konsolę odzyskiwania myślę źe uruchomić zdołasz z płytki instalatora ?
Seeker
Dodano
11.02.2006 18:12:09
linuxa mam nadal, nie wiem o co Ci chodzi, w instalatorze nie moge NIC zrobic. pozdrawiam
bismarck
Dodano
11.02.2006 18:06:48
bismarck:
mam komunikat:
'Not enough room on target partitiom'. mam taki komunikat odka zainstalowalem sobie linuxa.

Jeśli juź nie masz tego Linuksa to nie formatuj dysku tylko usuń i załóź na nowo partycję, zrób pełny format i wszystko będzie ok.
Seeker
Dodano
11.02.2006 16:40:02
bismarck
Dodano:
11.02.2006 13:39:39
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1