format, potrzebuje pomocy :P

Więc mam taki śmieszny problem. Potrzebuje szybko pomocy bo chcem sformatować dysk. Utworzoyłem sobie dysk startowy na xp. Żwasze jednak pracowałem na starym dysku startowym z win98. Tam aby sformatować dysk wystarczyło wpisać format c: teraz jednak mam problem bo niewiem jak zrobić to korfzystają c z nowego dysku. POmoźe mi ktoś?? :P

Odpowiedzi: 8

vysoki:
a wiec napisze dokladnie ;)

nie moge kozystac ze stacji dyskietek nie moge kozystac z CD i bootowac z sieci rowniez nie moge :) moge kozystac z internetu (o ile bedzie w ca watpie ;>) ale da sie to ponoc jakos zrobic bez kozystania z "czegokolwiek".

A ze śrubokręta moźesz :?: Bo idziesz do kumpla z WindowsemXP i po krzyku... Żadnych dyskietek, płyt, sieci... :D

Innej opcji to ja nie widzę... No chba, źe na dysku masz zainstalowany Partition Magic...
Pawek
Dodano
03.03.2004 08:32:56
a wiec napisze dokladnie ;)

nie moge kozystac ze stacji dyskietek nie moge kozystac z CD i bootowac z sieci rowniez nie moge :) moge kozystac z internetu (o ile bedzie w ca watpie ;>) ale da sie to ponoc jakos zrobic bez kozystania z "czegokolwiek".
vysoki
Dodano
03.03.2004 01:09:16
Jest jeszcze jedna mozliwosc – boot kompa z sieci. O ile oczywiscie bios obsluguje taka mozliwosc.
EL NINO
Dodano
03.03.2004 00:54:14
vysoki:
dopisze sie tutaj :)

a co zrobic jesli jest zainstalowany system windows xp he, sa dwie partycje C:(NTFS)z systemem i D:(FAT32) czysta partycja. Musze sformatowac dysk C: nie posiadajac napedu CD–ROM i stacji dyskietek :) moze ktos mi pomoc? :)

Pozdrawiam

Dziwnie niektórzy rozumieją pojęcie "preinstalowany" :lol:

1. zabrać dysk do kolegi
2.zrobic obraz systemu ghostem – nie trzeba dyskietki, ani płyty – moźan na 2 partycji , moźna na innym dysku – poźyczony.
3. podpiąc 2 komputer i z niego prowadzić instalację.
Rebe
Dodano
02.03.2004 21:43:59
hmm taka opcja nie wchodzi w gre to jest zadanie na informatyke :D i jest to wykonalne teraz tylko pytanie jak? ponoc nie trudno
vysoki
Dodano
02.03.2004 21:41:12
najlepiej by było jak bys zakupił owe rzeczy, a mianowicie napęd CD–rom i stacje dyskietek. Tak sie dziwnie składa ze mam na zbyciu nieśmigana stacje dyskietek, wiec jak cos to pisz.
shredog
Dodano
02.03.2004 21:36:41
dopisze sie tutaj :)

a co zrobic jesli jest zainstalowany system windows xp he, sa dwie partycje C:(NTFS)z systemem i D:(FAT32) czysta partycja. Musze sformatowac dysk C: nie posiadajac napedu CD–ROM i stacji dyskietek :) moze ktos mi pomoc? :)

Pozdrawiam
vysoki
Dodano
02.03.2004 21:30:04
Jeźeli dobrze rozumiem to w XP utworzłeś dyskietkę z "plikami systemu DOS". To nic ci nie da – nie ma tam formatu.
Naztomiast nic nie stoi na przeszkodzie by dla sformatowania dysku/partucji uźyć płyty instalacyjnej XP.
Uruchamiasz z niej komputer i przy wyborze partyvcji instalator pyta co zrobić.
moźesz wybrac by sformatowac ją i na tym zakończyć dziąłanie instalatora.
Rebe
Dodano
18.02.2004 22:05:39
emguz
Dodano:
18.02.2004 21:55:45
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1