Format c:
Cześć.
Mam problem z formatowaniem dysku C (na nim mam system i pięknego trojana, którego Norton 2003 nie chciał usunąć).
W 98 w wiersz poleceń wchodziłam przez Ctrl przy uruchamianiu systemu. W XP Profesjonal jest to nieaktywne (przynajmniej u mnie), więc wiersz poleceń uruchomiłam poprzez Start/Programy/Akscesoria i przez polecenie cmd w uruchom.
I tutaj zaczęły się schody – czyli odmowa sformatowania dysku c. Pojawia się komunikat źe wolumin (nie wiem jaki) jest uźywany. Po próbie deinstalowania woluminu komputer nadal odmawia formatowania informując, źe dysk jest zablokowany. Co robić?
Jestem laikiem więc nie chcę nic pokopać.
Z góry dzięki za pomoc.
Ania :!:
Mam problem z formatowaniem dysku C (na nim mam system i pięknego trojana, którego Norton 2003 nie chciał usunąć).
W 98 w wiersz poleceń wchodziłam przez Ctrl przy uruchamianiu systemu. W XP Profesjonal jest to nieaktywne (przynajmniej u mnie), więc wiersz poleceń uruchomiłam poprzez Start/Programy/Akscesoria i przez polecenie cmd w uruchom.
I tutaj zaczęły się schody – czyli odmowa sformatowania dysku c. Pojawia się komunikat źe wolumin (nie wiem jaki) jest uźywany. Po próbie deinstalowania woluminu komputer nadal odmawia formatowania informując, źe dysk jest zablokowany. Co robić?
Jestem laikiem więc nie chcę nic pokopać.
Z góry dzięki za pomoc.
Ania :!:
Odpowiedzi: 2
Nie jest mozliwym, aby system sam sie zniszczyl. Dlatego na to nie pozwolil. Nie formatuje sie dysku systemowego w ten sposob. Od tego jest albo plyta instalacyjne XP, albo dyskietka awaryjna z w98.a_n1@op.pl:I tutaj zaczęły się schody – czyli odmowa sformatowania dysku c.
moj nr. gg 1276130 odezwij sie to ci pomoge ... (niechce mi sie tu pisac samemu do siebie, na gg to zawsze inaczej ;–))
Strona 1 / 1