Foobar – 5.1 ?
witam, mam takie pytanko
zainstalowałem foobar'a źeby obsługiwał mi wszystkie głośniki, bo gdzieś tu na forum wycztyałem źe obsługuje...
ale niestety, dalej nie działa mi center.
czy ktoś moźe wie jak to ustawić – o ile w ogóle się da? Tylko prosze nie pisać, źe taka uroda mp3 ;)
zainstalowałem foobar'a źeby obsługiwał mi wszystkie głośniki, bo gdzieś tu na forum wycztyałem źe obsługuje...
ale niestety, dalej nie działa mi center.
czy ktoś moźe wie jak to ustawić – o ile w ogóle się da? Tylko prosze nie pisać, źe taka uroda mp3 ;)
Odpowiedzi: 7
no nic, dzięki w takim razie dziwi mnie tylko fakt źe na sterach kxproject mogłem ustawić głośność i center grał bezproblemowo, creative mnie zawiógł... chyba czas powrócić do kx'ów
tak ma byc, bo to jest opcja watch movie, do filmów, do mp3 powiedzmy średnio sie nadaje, a w filmach "pomoc" daje efekt surround, oczywiście tych co sa nagrane w standardzie AC3.
no dobra dzięki, zainstalowałem włączyłem tą opcje i owszem center zaczął wspaniale grać ale....
przestały grać tylne tzn grają ale z duźym opóźnieniem i tak cicho ze dopiero po przyłoźeniu ucha do nich słysze ze w ogóle grają
przestały grać tylne tzn grają ale z duźym opóźnieniem i tak cicho ze dopiero po przyłoźeniu ucha do nich słysze ze w ogóle grają
http://uk.europe.creative.com/support/drivers/eula.asp?id=1831
no, czytałem o tym creative play centerze, ale niestety zgubiłem płytke i nie wiem skąd go wziąć...
da sie go ściągnąć z netu ?
z góry dzięki
da sie go ściągnąć z netu ?
z góry dzięki
Sprawa wygląda tak: źeby centralny głosnik działał w mp3 trzeba w Creative Play Centerze włączyć funkcję cmss. Zeden inny program nie załączy Ci centrala. Jak nie wiesz gdzie to, to załączę screena.
MOze teraz dam plame – bo byc moze to cos dziala tylko z divx – ale jest cos takiego jak MatrixMixer; ze stereo pakuje do dowolnego formatu wieloglosnikowego :) (4.1,5.1,7.1 etc)
Strona 1 / 1