Flash biosa
Witam
Chcialem uaktualnic Bios do plyty MSI kt4av
Sciągnołem najnowszą wersje ze strony producenta
i nie wiem co dalej zrobić bo jak właczam ten program to cos mi tam pokazuje ze czipset sie zgadza ale chyba wyskakuje tez napis ze bios jest chroniony ??
gdzie to mozna w biosie wyłączyc ??
Jak poprawnie zabrać sie do flashowania tego biosu ???
Pozdrawiam
Chcialem uaktualnic Bios do plyty MSI kt4av
Sciągnołem najnowszą wersje ze strony producenta
i nie wiem co dalej zrobić bo jak właczam ten program to cos mi tam pokazuje ze czipset sie zgadza ale chyba wyskakuje tez napis ze bios jest chroniony ??
gdzie to mozna w biosie wyłączyc ??
Jak poprawnie zabrać sie do flashowania tego biosu ???
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Rebe:...belce i źdźble ? :P
No niby tak ale to to chyba z biblii :p
A bo ja wiem jak to się pisze – wszak nie po to na stronie MSI jest download – jeźeli z programów na CD nie chce sie korzystać – by takie drobiazgi sprawdzić.
Niewszyscy takowe znaja . A co do CD to tez niewszyscy maja takowa
Ukey:Rebe:
...padu nie wyłaczą.
Jako w odwecie to tez sie uczepie :] padu to chyba nie wyloncza ale prad to moga :]
A ten program to nie czasme Live Update :?:
Moźe i prąd – widzisz jak dobrze dla Twego intelektu – o kotle i garnku słyszałeś kiedyś czy innej belce i źdźble ? :P
A bo ja wiem jak to się pisze – wszak nie po to na stronie MSI jest download – jeźeli z programów na CD nie chce sie korzystać – by takie drobiazgi sprawdzić.
Ukey:Rebe:
...padu nie wyłaczą.
Jako w odwecie to tez sie uczepie :] padu to chyba nie wyloncza ale prad to moga :]
www.netykieta.prv.pl
Rebe:
...padu nie wyłaczą.
A ten program to nie czasme Live Update :?:
Ukej – a co to ma do rzeczy?
marek321 – MSI oferuje program umoźliwiający automatyczne i z poziomu systemu dokonane sprawdzenie dostepnych nowszych wersji BIOS–u i sterowników oraz ich aktualizację. Skorzystaj z niego . Dzięki temu nie będzie problemu z prawidłową wersją plików dla Twojej płyty.
Nie będzie teź konieczna źadna zabawa z dyskietką. Oczywiście o ile akurat padu nie wyłaczą.
marek321 – MSI oferuje program umoźliwiający automatyczne i z poziomu systemu dokonane sprawdzenie dostepnych nowszych wersji BIOS–u i sterowników oraz ich aktualizację. Skorzystaj z niego . Dzięki temu nie będzie problemu z prawidłową wersją plików dla Twojej płyty.
Nie będzie teź konieczna źadna zabawa z dyskietką. Oczywiście o ile akurat padu nie wyłaczą.
Ja jak zmienialem biosa to zainstalowalem program Easy Tune (czy jakos tak niewiem gdzie mam ta plytke) i wlepalem starego biosa na dysk nowego wklepalem do kosci reset kompa i wszystko smiga ;] Trwalo to z 30 sek.. Mam plytke Gigabyte z doual biosem, wiec w razei restartu odzyskal bym plytke spowrotem :] Ale jesli niemasz pojecia jak sie zmienia biosa radze sie niezabierac za to .... Moze sie to zle skonczyc :[
Bios Update – Enabled lub coś w tym stylu.
A jeśli chodzi o flashowanie to musisz mieć dyskietkę startową (bez plików: autoexec.bat i config.sys). Na nią nagrywasz programator i plik biosu. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie monitora. Pamiętaj tylko o utworzeniu kopii zapasowej obecnego Biosu.
A jeśli chodzi o flashowanie to musisz mieć dyskietkę startową (bez plików: autoexec.bat i config.sys). Na nią nagrywasz programator i plik biosu. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie monitora. Pamiętaj tylko o utworzeniu kopii zapasowej obecnego Biosu.
Strona 1 / 1