Firewall
Witam,
Po zainstalowaniu Service Pack'a 2 standardowo mam włączoną opcję Zapory (firewalla). Mam takźe zainstalowany program Panda Antivirus Platinum, z firewallem. Wyczytałem, źe nie powinno się stosować 2 zapór. W takim razie co powinienem zrobić? Czy wyłączyć tego systemowego firewalla?
Proszę o pomoc
Pozdro
Po zainstalowaniu Service Pack'a 2 standardowo mam włączoną opcję Zapory (firewalla). Mam takźe zainstalowany program Panda Antivirus Platinum, z firewallem. Wyczytałem, źe nie powinno się stosować 2 zapór. W takim razie co powinienem zrobić? Czy wyłączyć tego systemowego firewalla?
Proszę o pomoc
Pozdro
Odpowiedzi: 6
Teź ma Pande SP2 i wszystko chodzi ok jak niewidzisz jakiś zmian co do prędkościo albo coś tych rzeczy to nic nieruszaj
Z tego co widze zapora zawarta w Sp2 jest skuteczna w 95 % Podczas całych 2 dni pracy Kaspersky Aty Hacker wykrył tylko 2 włamania na mój komp, dodam, źe kiedy miałem zainstalowanego tylko KAH włamania były co 3 min średnio. Więc KAH wyłaczam:)
Dwie zapory nie,
Dwa skanery AV moźna, ale zaleźy jakie,
Dwa silniki AV nie.
Dwa skanery AV moźna, ale zaleźy jakie,
Dwa silniki AV nie.
Nie powinno się uźywać dwóch programów antywirusowych jednocześnie.(u mnie się "gryzły" i co chwilę miałem blue screena)
Ale dwie zapory moźna uźywać jednocześnie.
Ale dwie zapory moźna uźywać jednocześnie.
nie ma sprawy :D jakby co to na GG mozesz sie odezwac :D
Thx Adams za szybką odpowiedź ;)
Z tym misiowym firewallem pracowało mi się bardzo dobrze. Co do windowsowskiego to szczerze mówiąc nie mam zdania. Chyba jednak mimo wszystko będe uźywał Pandy.
Pozdro
Z tym misiowym firewallem pracowało mi się bardzo dobrze. Co do windowsowskiego to szczerze mówiąc nie mam zdania. Chyba jednak mimo wszystko będe uźywał Pandy.
Pozdro
Strona 1 / 1