firewall

jestem lamer dlatego sie pytam:

servis pack'a nie mam bo mam za mało miejsca na dysku (zwolnienie miejsca odpada bo właściwie nie ma m co usunac(windowsa przecierz nie usune hehehe))

wiec z kad moge wziasc firewall.

Odpowiedzi: 19

Witam

A tak a propo Sygate PF to czy ktoś mógłby poradzić osobie która uźywała tego programu, jakim firewallem zastąpić SPF? Bo uźywanie programu (zwłaszcza firewalla) którego juz sie nie aktualizuje, nie jest chyba dobrym rozwiązaniem?

Pozdrawiam
run_DNA
Dodano
03.12.2005 14:33:30
jakaś aktualizacja plików jest ( jeśli zaznaczona jest wersja autoupdate Automatycznie sprawdzaj, czy jest nowa wersja> to program sam poinformuje o tym , jeśli nie jest zaznaczona ta funkcja , moźna sprawdzić update wybierając ( folder 'Agnitum' a w nim –> funkcja Autoupdate) , o aktualizacji dowiesz się z poziomu programu lub sam sprawdzisz jw. , pojawi się rodzaj kreatora aktualizacji ).
Przez dugi czas opcja update w wersji freeware informowała o braku czegokolwiek nowego , od 'pewnego czasu' uaktywniła się , pewne pliki w tej starej darmowej wersji zostały zaktualizowane.
lucy
Dodano
01.12.2005 14:06:50
Rebe:
Rozumiem, źe jednak jest pewna kategoria pytań "nienazwanych", które zadać zmuszony bywasz
Chocbym ich nawet nie zadal, to i tak wiesz co mi sie po glowie kolacze oprocz tej ostatniej komorki :mrgreen: .
Rebe:
źeby zaraz o Kulturze pisać , jak się z musztardowki zamiast gwinta pije to juź chyba jest lekka przesada(?) :lol:
Z musztardowy pije sie pod kreske, a z gwinta pod palec kurna. Te sposoby to ja mam obcykane, a i Tobie widze nie sa obce :P .
EL NINO
Dodano
30.11.2005 20:28:12
EL NINO:
.. potrafie sie zmobilizowac ... Wynikiem tego jest brak pytan z mojej strony, pytan latwych, trudnych, czy tez blahych ...

Rozumiem, źe jednak jest pewna kategoria pytań "nienazwanych", które zadać zmuszony bywasz, źe podeprę się przykładem stosownym:
EL NINO:
..
....urwalo Ci rece przy samej dupie ?

:mrgreen:

PS.
Po Sztuce to rozumiem – mięsa, ale źeby zaraz o Kulturze pisać , jak się z musztardowki zamiast gwinta pije to juź chyba jest lekka przesada(?) :lol:
Rebe
Dodano
30.11.2005 20:20:18
adrian_28:
Brawo, cóź za kultura...
Zgadza sie, jestem po Kulturze i Sztuce.

P.S. Dobrze ze nie masz, bo mogloby mi zabraknac cierpliwosci.
EL NINO
Dodano
30.11.2005 20:13:41
Brawo, cóź za kultura...
Nie mam więcej komentarzy.
adrian_28
Dodano
30.11.2005 20:02:35
adrian_28:
Pisałem takźe, źe nigdy nie uźywałem tego programu i nie mogę wiedzieć czy nie było jakiejś 1816 itd...
Napisze i ja, ze rowniez nigdy nie uzywalem tego programu, ale w odroznieniu od niektorych uzytkownikow komptera i tego forum, potrafie sie zmobilizowac i kliknac pare razy w odpowiednie miejsce, aby dotrzec do odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. Wynikiem tego jest brak pytan z mojej strony, pytan latwych, trudnych, czy tez blahych jak to Twoje.
Na stronie producenta, czyli Agnitum, bez specjalnego szukania, znalazlem link do forum poswieconego ich produktom. Na forum niespodzianka – dzial o firewallach i nawet zamkniety temat o wersji free, a w nim kawalek tekstu: "...Outpost Free was released before Windows XP and has not been updated for it...".
Ja znalazlem. Nawet pomimo tego, ze mam gdzies programy ktore mnie nie interesuja. Ty natomiast, udajac swiete oburzenie, dopominasz sie o odpowiedz. Moze odpowiem pytaniem na Twoje pytanie: urwalo Ci rece przy samej dupie ?
EL NINO
Dodano
30.11.2005 19:36:10
adrian_28:
czy jest aktualizowana, czy zatrzymali się na roku 2002?
Skoro na stronie producenta
adrian_28:
widnieje "Release date: 2002"
...i nie widac Release date: 2003, 2004, 2005, to jaki z tego wniosek ?
EL NINO
Dodano
30.11.2005 18:43:19
Wiem, źe to jest wersja freeware i właśnie o nią pytam – czy jest aktualizowana, czy zatrzymali się na roku 2002?. ZoneAlarm, mimo źe darmowy, jest co jakiś czas aktualizowany, ma tylko mniej funkcji.
adrian_28
Dodano
30.11.2005 17:32:21
to wersja freeware, wersja platna jest regularnie aktualizowana i znacznie lepsza.
lucy
Dodano
30.11.2005 16:09:21
ghast:
Buuu Sygate jest wprząsiu... :cry:

był...był...
odnośnie Outposta: nigdy go nie uźywałem, ale chciałem zapytać czy jest "aktualizowany/łatany" (na stronie producenta widnieje "Release date: 2002"; no chyba, źe chodzi o: "Version: 1.0 (1817)"?)
adrian_28
Dodano
30.11.2005 15:59:55
Buuu Sygate jest wprząsiu... :cry:
ghast
Dodano
30.11.2005 15:28:04
zapomnieliście panowie o Outpoście :wink:
konkord
Dodano
30.11.2005 12:40:21
Najpierw Kerio, a teraz:
"Przedstawiciele firmy Symantec poinformowali, źe z końcem listopada z rynku zniknie program Sygate Personal Firewall (Symantec nabył prawa do niego wraz z przejęciem firmy Sygate Technologies). Koncern uznał, źe SPF stanowi konkurencję dla jego produktu (czyli firewalla Norton Personal Firewall) – stąd decyzja o wycofaniu go z oferty."

Czyźby koniec ery darmowych firewall`i...?
Dobrze, źe jest jeszcze ZA :)
adrian_28
Dodano
29.11.2005 22:26:13
Żółty:
aleś źle me intencje pojął
Nie pozostaje mi wiec nic innego jak odszczekac wszystko, co niniejszym czynie :mrgreen: .

P.S. Wyobrazni tym razem zabraklo :wink: .
EL NINO
Dodano
25.11.2005 23:18:12
EL NINO:
Żółty:
opcja "Chroń mój komputer ..." – to teź firewall
Moze nie tylko "to tez", ale nawet "to ten sam firewall". Tyle ze inaczej wyklikiwany :wink: .

Zagdzam się – aleś źle me intencje pojął – "to teź firewall" odnosiło się do innych (zewnętrznych, firm trzecich) programów ;)
Żółty
Dodano
25.11.2005 22:53:12
Żółty:
opcja "Chroń mój komputer ..." – to teź firewall
Moze nie tylko "to tez", ale nawet "to ten sam firewall". Tyle ze inaczej wyklikiwany :wink: .
EL NINO
Dodano
25.11.2005 22:43:24
Z internetu ;) Przeszukaj forum – bo tematy o firewallach były juź i wymieniano w nich m.in. darmowe.
PS. W Windowsie, we właściwościach połączenia, którym się łączysz z internetem jest opcja "Chroń mój komputer ..." – to teź firewall
PS2. Moźe jednak zwolnij nieco miejsca na dysku aby zainstalować tego Service Packa – o odchudzeniu dysku teź juź na forum było (oczyszczenie katalogów temp, wyłączenie hibernacji, przeniesienie pliku wymiany na inną partycję, usunięcie starych punktów przywracania itp)
Żółty
Dodano
25.11.2005 20:04:09
snekkar:
wiec z kad moge wziasc firewall.

www.google.pl
http://forum.centrumxp.pl/search.php
Anonymous
Dodano
25.11.2005 20:03:02
snekkar
Dodano: