firewall :)
Witam ciągle fo kompa ładuje mi sie jakis wirusek prosze o pomoc w znalezieni firewola :) moze macie inki do jakichs ? prosze podajcie alb chociaz nazwy !!! Dzieki ! Mykam do pracy :(
Odpowiedzi: 9
Kerio jesrt bardzo dobry. Tylko ma jedna mala wade. Dla mniej zaawansowanych uzytkownikow jest trudniejszy w konfiguracji.
Tak jak koledzy napisali doskonaly firewall jest Kerio a antyvirus Avast ( wersje darmowe).
Poprzednio uzywalam Norton Internet Secury ale zrezygnowalam , strasznie mulil.
Tez mialam problemy z virusami ale po zmianie przegladarki na Mozille Firefox zadne dziadostwa sie mnie nie imaja.
Takze poza dobra ochrona typu firewall moze pomysl o zmianie przegladarki.
Pozdrawiam B :D :D :D
Poprzednio uzywalam Norton Internet Secury ale zrezygnowalam , strasznie mulil.
Tez mialam problemy z virusami ale po zmianie przegladarki na Mozille Firefox zadne dziadostwa sie mnie nie imaja.
Takze poza dobra ochrona typu firewall moze pomysl o zmianie przegladarki.
Pozdrawiam B :D :D :D
Aha i jescze Kerio Presonal Firewall jest bardzo dobry. Ja uzywam teraz Zone Alarm. :)
Ja polece BlackICE np w wersja 3.6 ten jest latwy...
Antyviryst tez mysle ze Kaspersky
POZDRAWIAM
Antyviryst tez mysle ze Kaspersky
POZDRAWIAM
Ja polecam firewalle – Outpost (w wersji PL i duzo opcji konfiguracji) i Zone Alarm (najłatwiejszy w obsłudze).
Co do antywirusów – to zdecydowanie z darmowych najlepszy jest Avast. Z płatnych – Panda Platinum.
Co do antywirusów – to zdecydowanie z darmowych najlepszy jest Avast. Z płatnych – Panda Platinum.
Firewall to Kerio Personal Firewall 4.0.13
Antyvir Kaspersky 4.5.0.94 najlepszy antyvir jakiego do tej pory miałem a miałem ich około 10 róźnych
POZDRO 8)
Antyvir Kaspersky 4.5.0.94 najlepszy antyvir jakiego do tej pory miałem a miałem ich około 10 róźnych
POZDRO 8)
Najskuteczniejszym sposobem jest instalowanie łat krytycznych, dostępnych dla róźnych systemów operacyjnych (mowa głównie o Windowsach). One najskuteczniej zabezpieczą Cię przed atakami ze strony takich ustrojstw, jak Sasser, Blaster, itp. (w tym momencie mowa tylko o Windowsach)
Ponadto, jeśli ochrona przed wirusami, to raczej antywirus, a nie firewall... :roll:
Ponadto, jeśli ochrona przed wirusami, to raczej antywirus, a nie firewall... :roll:
ciągle fo kompa ładuje mi sie jakis wirusek prosze o pomoc
Na to ogniomurek niekoniecznie Ci pomoźe. Proponowałbym zacząć raczej od instalacji wszystkich łatek oznaczonych jako critical lub important. Do tego dodałbym uźywanie e–maili wyłącznie tekstowych i brak zaufania do załączników o dziwnych nazwach, które otrzymasz z dziwnych adresów. Antywirus chodzący w tle teź nie zaszkodzi.
Nazwy znajdziesz w archiwum przy uzycia słowa kluczowego "zapora" lub "firewall".
Są teź oceny i opinie.
Sam musisz wybrać. Szczególnie, źe tylko Ty wiesz dla jakiego systemu.
Są teź oceny i opinie.
Sam musisz wybrać. Szczególnie, źe tylko Ty wiesz dla jakiego systemu.
Strona 1 / 1