firewall

witam mam problem z wlaczeniem systemowego firewalla w win xp pro chodzi o to ze przy probie wlaczeniu go wyskakuje blad: uruchomienie uslugi zaleznosci lub grupy nie powiodlo sie, nie da sie tej opcji recznie wlaczyc tez poprzez wlaczenie odpowiedniej uslugi gdyz w zakladce zaleznosci powiazana ona jest z autopolaczeniem i z czyms tam ejszcze i te uslugi tez nie daja sie wlaczyc w czym moze byc problem? pzdr windows jest swiezo po przeinstalowaniu a z powodu lenistwa nie chce mi sie instalowac innego firewalla:P

Odpowiedzi: 8

kluczem do rozwiazanie tego bylo zainstalowanie aktualizacji i service packa 1 pzdr
fend18
Dodano
21.03.2004 14:43:01
jest jeszcze zone alarm pro 4.5

kuba
kubas
Dodano
21.03.2004 01:50:43
fend18:
... chcialbym znac przyczyne dlaczego nie moge wlaczyc systemowego narazie pzdr
No ja tez, ale w tej chwili byc moze pomogloby odinstalowanie sieciowki i zainstalowanie jej na nowo, czy tez moze nawet usuniecie tego Polaczenia sieciowego i utworzenie nowego.
EL NINO
Dodano
20.03.2004 23:14:18
Sygate jest teź dobry www.sygate.com
boczi
Dodano
20.03.2004 18:54:52
hmm no ok dzieki za odpowiedzi chyba jednak bede musial zainstalowac osobnego firewalla co nie zmienia faktu ze chcialbym znac przyczyne dlaczego nie moge wlaczyc systemowego narazie pzdr
fend18
Dodano
20.03.2004 18:31:44
Fend18, jeśli masz duźo RAM– u zainstaluj sobie NIS. Jeśli Ci zaleźy na dobrym darmowym i lekkim firewallu to polecam Kerio. Systemowy nie wystarczy...
WindA
Dodano
20.03.2004 16:02:58
rozumię Cię ale zastanów się czy nie warto mieć dodatkowo firewall, który kontroluje takźe co ''wypływa ''z Twojego kompa. Ma to znaczenie zwłaszcza przy ochronie np. przed próbą połączenia się trojana( jeśli złapiesz) z jego twórcą w sieci, wtedy Twoj systemowy nie zareaguje. Mam u siebie systemowy i segete i pracują bezproblemowo (ponad rok bez jednego nawet alertu) Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
20.03.2004 12:50:02
rozumię Cię ale zastanów się czy nie warto mieć dodatkowo firewall, który kontroluje takźe co ''wypływa ''z Twojego kompa. Ma to znaczenie zwłaszcza przy ochronie np. przed próbą połączenia się trojana( jeśli złapiesz) z jego twórcą w sieci, wtedy Twoj systemowy nie zareaguje. Mam u siebie systemowy i segete i pracują bezproblemowo (ponad rok bez jednego nawet alertu) Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
20.03.2004 12:50:02
fend18
Dodano:
20.03.2004 03:02:15
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1