Firewall w XP
siemka all :)
mam pytanie jak ustawic windosowego firewalla zeby w sieci lokalnej mozna było wejsc na FTP–a lokalnego np: IP 192.168.1.1
mam pytanie jak ustawic windosowego firewalla zeby w sieci lokalnej mozna było wejsc na FTP–a lokalnego np: IP 192.168.1.1
Odpowiedzi: 13
W miejscu gdzie zalacza/wylacza sie systemowego firewalla, na dole masz przycisk bodajze Ustawienia. Po kliknieciu Dodaj/esz nowe ustawienia a wiec port i adres na ktory ma zostac przepuszczony. W tym wypadku 127.0.0.1
W ten sposob otwarty zostaje port o ktory Ci chodzi (4711).
W ten sposob otwarty zostaje port o ktory Ci chodzi (4711).
I nie znajdziesz, dopoki bedziesz uzywal aplikacji neostrady.
I nie znajdziesz, dopoki bedziesz uzywal aplikacji neostrady.
Na kompie bezposrednio podlaczonym do neta przez neostrade wogole nimoge znalesc opcji firewalla ani jak go on/off
Na kompie bezposrednio podlaczonym do neta przez neostrade wogole nimoge znalesc opcji firewalla ani jak go on/off
Gdybys jeszcze napisal gdzie chcesz udostepniac porty ? Na kompie podpietym bezposrednio do neta ? Na drugim ?
Firewall (zapora polaczenia) – Polaczenia sieciowe –> wlasciwosci polaczenia –> zakladka Zaawansowane.
Firewall (zapora polaczenia) – Polaczenia sieciowe –> wlasciwosci polaczenia –> zakladka Zaawansowane.
Witam,
utworzylem sieć po przez windowsa XP, który jest zainstalowany na obu komputerach. Firewall zadziałał ale nie wiem jak go wyłaczyć lub udostepnić porty. POMOCY PILNE
moje gg 4514802
utworzylem sieć po przez windowsa XP, który jest zainstalowany na obu komputerach. Firewall zadziałał ale nie wiem jak go wyłaczyć lub udostepnić porty. POMOCY PILNE
moje gg 4514802
FW wbudowany w windows jest najlepszy nie zapier*** systemu i nie stwarza zadnych problemów w postaci informacji o pingowaniu przez inny komputer itp. Po prostu nawet jak bym miał jakiegos trojana to nikt by sie z moim kompem nie połączył przez co trojan był by bezuzyteczny. A juz niedługo Sp2 a w nim unowoczesniona wersja która automatycznie blokuje połaczenia z netu przy czym czym nieblokując LAnu.
Zgadza się, ten firewall jest całkiem, całkiem... Pomijając juź fakt, źe chroni dość skutecznie przed złapaniem blasterka :D np. ze strony Microsoft Update.
tak wałsnie robiłem ale nie byłem cierpliwy a to trzeba chwilke poczekac :) dzieki
Mylisz sie Xior jesli chodzi o ten firewall, bo jest naprawde niezly.
sim, w miejscu w ktorym wlacza/wylacza sie ten firewall, masz na dole przycisk Ustawienia. Kliknij a zobaczysz tabele z "przykladowymi", juz prawie w pelni skonfigurowanymi uslugami. Zaznacz (postaw ptaszka :wink: ) na "Serwer FTP", kliknij na nim Edytuj i masz dostep do ustawien w ktorych wpiszesz czego potrzebujesz.
sim, w miejscu w ktorym wlacza/wylacza sie ten firewall, masz na dole przycisk Ustawienia. Kliknij a zobaczysz tabele z "przykladowymi", juz prawie w pelni skonfigurowanymi uslugami. Zaznacz (postaw ptaszka :wink: ) na "Serwer FTP", kliknij na nim Edytuj i masz dostep do ustawien w ktorych wpiszesz czego potrzebujesz.
wiem ze on nie jest za dobry ale samniej ciekawsci chce wiedziec jak to ustawic
najlepiej wyłącz go zupełnie gdyź jest on
tylko i wyłącznie wielką pomyłką i zainstaluj sobie jakiegoś darmowego np.zone alarm
tylko i wyłącznie wielką pomyłką i zainstaluj sobie jakiegoś darmowego np.zone alarm
Strona 1 / 1