Firewall w Systemie
Jak wyłączyć Firewalla w systemie :?:
Odpowiedzi: 9
I co z tego? Co to znaczy, źe posiada jakiś proces? Uzywasz słów, których znaczenia nie znasz, albo po prostu nie potrafisz sie wysłowić.
Jakaś usługa moźe być zalezna od innej, ale czy znaczy to, źe trzeba ją zaraz wyłączać?
Zastanów się wpierw zanim klikniesz w odpowiedz, pomyślunku trochę by się przydało.
Jakaś usługa moźe być zalezna od innej, ale czy znaczy to, źe trzeba ją zaraz wyłączać?
Zastanów się wpierw zanim klikniesz w odpowiedz, pomyślunku trochę by się przydało.
tyle co wiem to zapora w SP1 posiada proces alg.exe
Wiesz jakie zadania w systemie spełnia alg ( Application Layer Gateway – Usługa bramy warstwy aplikacji)?
Moźe najpierw poczytasz więcej o tej usłudze zanim kolejnymi tego typu "radami" podzielisz sie z innymi.
Moźe najpierw poczytasz więcej o tej usłudze zanim kolejnymi tego typu "radami" podzielisz sie z innymi.
start–> uruchom–> CMD
Następnie moźesz ją całkiem wyłączyć start–> uruchom–> services.msc
Zapora systemu Windows
net stop alg
Następnie moźesz ją całkiem wyłączyć start–> uruchom–> services.msc
Zapora systemu Windows
Połączenie lokalne prawym––>Właściwości––>Zaawansowane i tu masz zaporę.
Bobi:Pewnie więc masz Windowsa poniźesz SP2, w taki razie we własciwosciach połaczenia sieciowego.
Nie mam ściągniętej źadnej akutalizacji , jestem w połączeniu lokalnym co dalej , gdzie dokładnie mam tego szukać :?:
Pewnie więc masz Windowsa poniźesz SP2, w taki razie we własciwosciach połaczenia sieciowego.
Tak chodzi o systemową zapore, tylko jest jeden problem jak wchodze w panel sterowania to nie mam wogóle czegoś takiego jak "zapora systemowa" tak wygląda u mnie panel :
Panel sterowania – Zapora systemu Windows, oczywiście jesli chodzi o systemowego fw.
Strona 1 / 1