Firewall systemowy XP SP1 – jak wyłączyć ?
Jak wyłączyć firewalla w rejestrze systemu WinXP SP1 (wiem ze mozna we wlasciwosciach polaczenia ale jak klikam na wlasciwosci to nic sie nie dzieje)
szukam odpowiedniego wpisu w rejestrze lub jakiego programiku. od razu mowie ze mam udostepnione polaczenie internetowe na 2 kompy. thx z gory
szukam odpowiedniego wpisu w rejestrze lub jakiego programiku. od razu mowie ze mam udostepnione polaczenie internetowe na 2 kompy. thx z gory
Odpowiedzi: 18
mam Neostrade ale nie lacze sie przez ich syfny program, wszystkie ich serwisy wylaczone, do laczenia uzywam AutoConnect
A napisalem Ci co masz zrobic ? A odpowiedziales czy neostrada i czy ja wylaczyles ? To ja do siebie pisze ?DeXX:a pomyslales jak mam to zrobic jak nie moge kliknac wlasciowsci ?
P.S. Bobi, nic tu po "sfc".
DeXX:a pomyslales jak mam to zrobic jak nie moge kliknac wlasciowsci ? bo klikam i nic sie nie dzieje
Wywal to polaczenie i zrob nowe
Nie przyniesie rezultatu to zastosuj sfc z przelacznikiem z uruchom
a pomyslales jak mam to zrobic jak nie moge kliknac wlasciowsci ? bo klikam i nic sie nie dzieje
Porty odblokowuje sie w tym samym miejscu gdzie zalacza sie zapore. Na dole przycisk Ustawienia.
tak mam innego ale juz nie o to chodzi a ile o to ze ten systemowy blokuje mi porty itd
moze wiecie chociaz jak odlokowac dane porty ?
bo np chce postawic serv ftp czy cos innego i nie da rady przez tego ***** firewalla
moze wiecie chociaz jak odlokowac dane porty ?
bo np chce postawic serv ftp czy cos innego i nie da rady przez tego ***** firewalla
Po kiego chcesz wylaczyc ? Masz innego ?DeXX:Jak wyłączyć firewalla w rejestrze systemu WinXP SP1
Jesli masz neostrade, z tego co sie dowiedzialem, zalaczyc i wylaczyc zapore mozesz w momencie gdy nie jestes polaczony z netem – gdy polaczenie nie jest aktywne. Gdybys nie mial zainstalowanej aplikacji tepsy, zalaczalbys i wylaczalbys sobie ta zapore w dowolnym momencie.
zrobiłem i...
nie mam neta na drugim kompie :(
nie mam neta na drugim kompie :(
DeXX:w sprawach rejestru jestem lamus wiec powiedz jeszcze jak zrobic kopie i jak ja przywrocic ;d
Osobny klucz to prawym i Eksport
Cały rejestr: Plik/Eksportuj i Zakres eksportu i zaznacz Wszystko
Przywracasz otwierajac plik *.reg i potwierdzajac zgode
w sprawach rejestru jestem lamus wiec powiedz jeszcze jak zrobic kopie i jak ja przywrocic ;d
DeXX:ale udostepnianie polaczenia internetowego bedzie nadal dzialac?
Ło losie...
Powinno, najpierw zrob kopie rejestru lub samych kluczy, jakby nie działało przywrocisz
ale udostepnianie polaczenia internetowego bedzie nadal dzialac?
DeXX:te wpisy w rejestrze sa na wylaczenie SAMEGO firewalla? czy na co
Te wpisy powinny sie zmieniac w rejestrze po odptaszkowaniu
Chron moj komputer.....
te wpisy w rejestrze sa na wylaczenie SAMEGO firewalla? czy na co
DeXX:chodzi wam o tom w usługach:
"Zapora połączenia internetowego / Udostępnianie połączenia internetowego" ?
ale martwi mnie to Udostępnianie połączenia internetowego bo to jako jedna pozycja jest razem a ja udostępniam połączenie na drugi komp wiec jak to wylacze to nie strace neta na drugim kompie ?
to samo do wpisu w rejestrze – nie strace neta na drugim kompie ?
IMO o to chodzi ale sprawdz czy po wylaczeniu tej usługi rzeczywiscie udostepnianie zostanie przerwane
Zas co do samych kluczy:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ServicesSharedAccessStart
stary: DWORD: 2 (0x2)
:arrow: nowy: DWORD: 3 (0x3)
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesSharedAccessStart
stary: DWORD: 2 (0x2)
:arrow: nowy: DWORD: 3 (0x3)
chodzi wam o tom w usługach:
ale martwi mnie to Udostępnianie połączenia internetowego bo to jako jedna pozycja jest razem a ja udostępniam połączenie na drugi komp wiec jak to wylacze to nie strace neta na drugim kompie ?
A nie prościej wyłaczyć usługę zapory przez panel sterowania – narzedzia administracyjne – usługi ?
DeXX:Jak wyłączyć firewalla w rejestrze systemu WinXP SP1 (wiem ze mozna we wlasciwosciach polaczenia ale jak klikam na wlasciwosci to nic sie nie dzieje)
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001EnumRootLEGACY_IPNAT000ControlActiveService
:arrow: String: "IpNat"
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumRootLEGACY_IPNAT000ControlActiveService
:arrow: String: "IpNat"
+ dodaje jeszcze ok 6 nowych i usuwa 4 :?
Najlepiej usun to polaczenie i utworz nowe
Strona 1 / 1