firewall pomocy
uzywam zonealarm 3.7,mimo to mam otwarte porty,zresztą pewnie jak wiekszość początkujących,jak moge zamknąć otwarte porty.próbowałem innych firewall[McAffe i Sygate person.fire.]ale jest to samo sprawdziłem to na dwóch kompach f.wall pozostawiają 11 otwartych portów.moze to wina,ze nie są to wersje pro?
jak i gdzie w wind xp moge zablokowac otwarte porty :shock:
––przerzucilem do bezpieczenstwa bo o tym jest ten topic–– The_judge
jak i gdzie w wind xp moge zablokowac otwarte porty :shock:
––przerzucilem do bezpieczenstwa bo o tym jest ten topic–– The_judge
Odpowiedzi: 7
Powodzenia kolego i startuj z kaźdym problemem bezpieczeństwa śmiało – tutaj.
Zapraszam i pozdrawiam. :)
Zapraszam i pozdrawiam. :)
dzieki panowie, dokładnie chodziło mi o mozliwosc recznego zamykania otwartych portów,w z.a nie moglem znaleść tej mozliwosci,w sygate musiało umknąc to mojej uwadze gdyz uzyłem podstawowej konfiguracji i poowrociłem do z.a,nie wyłaczyłem tez systemowego f.wall,czy powinien byc wyłaczony.jeszcze jedno jak z poziomu wind moge zamykac porty
Lub zainstaluj ZoneAlarm v.4 PRO
Sygate jest bardzo dobrym pf,bez zastrzeźeń uzywam go od dłuźszego juź czasu. :D
Sygate jest bardzo dobrym pf,bez zastrzeźeń uzywam go od dłuźszego juź czasu. :D
EL NINO:tire, nie wiem czy zauwazyles, ale darek pisze iz przy zalaczonym ZA a nie systemowym firewallu ma otwarte porty. A niektore porty otwarte miec musi bo inaczej nie bedzie sie mogl komunikowac ze swiatem.
Cześć – wiadomo! Zobacz które porty masz owarte?
Przykładowo 80 – to HTTP, 20 i 21 – FTP, 23 – TELNET, 110 – POP3 .... są więc to te porty które MUSISZ mieć otwarte aby komunikować się z czymkolwiek.
darek75:ale jest to samo sprawdziłem to na dwóch kompach f.wall pozostawiają 11 otwartych portów.moze to wina,ze nie są to wersje pro?
jak i gdzie w wind xp moge zablokowac otwarte porty
No i pewnie się uzbiera te jedenaście portów :D
Jeśli chcesz je poblokować to moźesz w Sygate bez problemu – moźesz takźe konkretnemu programowi pozwolić otwierać tylko konkretne porty. Według mnie właścnie ta ściana ogniowa jest jedną z lepszych, jak dla mnie o niebo lepsza niź ZoneAlarm – chociaźby ze względu na większą dowolność konfiguracji przez uźytkownika. Pozdrawiam!
Jasne.Masz rację EL NINO.
Jednak efekt ujemnego wyniku skaningu SOS na Sygate
przy jakimkolwiek pf,w tym ZoneAlarm,przynosi odznaczona własna zapora internetowa.
Tym się sugerowałem i takie ćwiczenia sam robiłem.
Ale niech darek75 wykona skaning Quick na SOS i zobaczymy.
Jednak efekt ujemnego wyniku skaningu SOS na Sygate
przy jakimkolwiek pf,w tym ZoneAlarm,przynosi odznaczona własna zapora internetowa.
Tym się sugerowałem i takie ćwiczenia sam robiłem.
Ale niech darek75 wykona skaning Quick na SOS i zobaczymy.
tire, nie wiem czy zauwazyles, ale darek pisze iz przy zalaczonym ZA a nie systemowym firewallu ma otwarte porty. A niektore porty otwarte miec musi bo inaczej nie bedzie sie mogl komunikowac ze swiatem.
Do konfiguracji systemowego IPF sluzy przycisk Ustawienia w zakladce w ktorej sie go zalacza.
Do konfiguracji systemowego IPF sluzy przycisk Ustawienia w zakladce w ktorej sie go zalacza.
Spokojnie :!:
Efekt taki moźe powodować odznaczenie zapory połączenia internetowego.
Start>Połączenia sieciowe i internetowe>Połączenia sieciowe>Właściwości>Zaawansowane>zaznacz "Chrń mój komputer i moją sieć.......[itd].
Poza tym sprawdz swój PF na http://scan.sygatetech.com/
Efekt taki moźe powodować odznaczenie zapory połączenia internetowego.
Start>Połączenia sieciowe i internetowe>Połączenia sieciowe>Właściwości>Zaawansowane>zaznacz "Chrń mój komputer i moją sieć.......[itd].
Poza tym sprawdz swój PF na http://scan.sygatetech.com/
Strona 1 / 1