Firewall i inne

Czytając trochę postów, zauwaźyłem, źe często doradzacie wyłączenie Firewalla. Jeźeli to zrobię, to co będzie mnie chronić w sieci osiedlowej? Czy sieć (osiedlowa z dostępem do internetu) ma jakiegoś swojego forewalla?
Czy antywirus teź moźe być jakąś przeszkodą np. przy wymianie plików??

Odpowiedzi: 2

e–walker:
Czytając trochę postów, zauwaźyłem, źe często doradzacie wyłączenie Firewalla.
Jesli ktos chce korzystac z Twoich udostepnionych zasobow, to bez wylaczonego Twojego firewalla nie zrobi tego. Mozna go jeszcze odpowiednio skonfigurowac oczywiscie, ale wylaczenie jest rozwiazaniem najprostszym.
e–walker:
Jeźeli to zrobię, to co będzie mnie chronić w sieci osiedlowej?
Nic.
e–walker:
Czy sieć (osiedlowa z dostępem do internetu) ma jakiegoś swojego forewalla?
Twoja siec – nie wiem, ale najprawdopodobniej tak. Ten firewall chroni jednak cala siec a nie Ciebie przed zabawami kumpli z LANa.
e–walker:
Jakas bedzie, ale ochronic Cie moze tylko przed proba wrzucenia wirusa lub trojana.
EL NINO
Dodano
19.04.2003 16:47:56
e–walker:
Czytając trochę postów, zauwaźyłem, źe często doradzacie wyłączenie Firewalla.
Jesli ktos chce korzystac z Twoich udostepnionych zasobow, to bez wylaczonego Twojego firewalla nie zrobi tego. Mozna go jeszcze odpowiednio skonfigurowac oczywiscie, ale wylaczenie jest rozwiazaniem najprostszym.
e–walker:
Jeźeli to zrobię, to co będzie mnie chronić w sieci osiedlowej?
Nic.
e–walker:
Czy sieć (osiedlowa z dostępem do internetu) ma jakiegoś swojego forewalla?
Twoja siec – nie wiem, ale najprawdopodobniej tak. Ten firewall chroni jednak cala siec a nie Ciebie przed zabawami kumpli z LANa.
e–walker:
Jakas bedzie, ale ochronic Cie moze tylko przed proba wrzucenia wirusa lub trojana.
EL NINO
Dodano
19.04.2003 16:47:56
e–walker
Dodano:
19.04.2003 02:31:23
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1