Firewall i GG
Witam wszytskich
Posiadam program Norton Internet Security 2005 i mam problem bo mi GG nie chce się łączyć. GG jest na pewno dobrze ustawione a w opcja NIS Personal Firewall w Programs mam dodany pogram GG i ustawioną opcje Permit All lecz mimo to dalej nei chce się łaczyć. Czy ktos wiec o mam zrobić aby się połączyło?? Lub moźe zna ma polską instrukcje do tego programu gdzieś lub wie skąd ściągnać?
Czekam na pomoc
Pozdrawiam
Cyprys
Posiadam program Norton Internet Security 2005 i mam problem bo mi GG nie chce się łączyć. GG jest na pewno dobrze ustawione a w opcja NIS Personal Firewall w Programs mam dodany pogram GG i ustawioną opcje Permit All lecz mimo to dalej nei chce się łaczyć. Czy ktos wiec o mam zrobić aby się połączyło?? Lub moźe zna ma polską instrukcje do tego programu gdzieś lub wie skąd ściągnać?
Czekam na pomoc
Pozdrawiam
Cyprys
Odpowiedzi: 13
No widzisz jaki zbieg okoliczności, nagle zaczeło wszystko działać :wink:
Na stronce GG pojawila sie nowa wersja GG przeinstalowałem ją i zaczęło działać :P Nie wiem czemu :P Kazaa teź działa juz :P
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Cyprys
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Cyprys
Jeśli uruchomiłeś Kazaa pierwszy raz to firewall zgłosił wykrycie nowej aplikacji, która chce się połaczyć z siecią.
Pojawiło się okienko taka a taka aplikacja próbuje uzyskać dostęp do sieci i domyślnie PF zaproponował blokowanie a Ty widocznie to potwierdziłeś –> OK
Teraz przejdz do konfiguracji zapory, kontrola programów i zmień regółę dla Kazaa na dostep.
Pojawiło się okienko taka a taka aplikacja próbuje uzyskać dostęp do sieci i domyślnie PF zaproponował blokowanie a Ty widocznie to potwierdziłeś –> OK
Teraz przejdz do konfiguracji zapory, kontrola programów i zmień regółę dla Kazaa na dostep.
Sprawe GG spróbuje rozwiązać instalując tlen, on tez wykrywa uźytkowników GG, a moźna prosić troszkę jasniej gdzie i co mam dodać dla tej kazyy jakies procesy?? :P Kazaa bez firewala mi działała i nnym działa wiec raczej P2P nie sa zablokowane.
Pozdrawiam
Cyprys
Pozdrawiam
Cyprys
Ustawiłeś dostęp dla niej do sieci bo NIS po wykryciu proponuje ją zablokować ( trzeba zmienić zaproponowaną regułę ).
W starszej Kazaa Lite, która kiedyś miałem trzeba było przepuścić dwa procesy.
Zasadnicze pytanie to czy admin Twojej sieci nie blokuje dostepu do P2P ?
W sprawie GG moźesz jeszcze zobaczyć czy coś zmieni ustawienie proxy.
W starszej Kazaa Lite, która kiedyś miałem trzeba było przepuścić dwa procesy.
Zasadnicze pytanie to czy admin Twojej sieci nie blokuje dostepu do P2P ?
W sprawie GG moźesz jeszcze zobaczyć czy coś zmieni ustawienie proxy.
I jeszcze jedno małe ale :P
Zainstalowałem Kazee i tez nie chce się łączyć :(:( a co w tej sprawie poradzicie?
Pocdrawiam
Cyprys
Zainstalowałem Kazee i tez nie chce się łączyć :(:( a co w tej sprawie poradzicie?
Pocdrawiam
Cyprys
OK wielkie dzięki, system jest dopeior co instalowany więc nie ma co sprzątać :P Spróbuje zainstalowac inną wersje GG albo pokombinować :P Jak coś wymyśle dam znac moze komuś się przyda.
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Cyprys
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Cyprys
Cyprys mimo szczerych chęci nie mam więcej propozycji dla Ciebie za wyjątkiem odinstalowania GG, dokładnego posprzatania i ponownej instalacji.
Ewentualnie sprawdzenia jak sprawa przedstawia się na starszej wersji 6.0.
Ewentualnie sprawdzenia jak sprawa przedstawia się na starszej wersji 6.0.
Windows Xp Profesional
Zainstalowane mam SP1 i SP2
Gadu–gadu najnowsze z strony gadu gadu ściągane
Pozdrawiam
Cyprys
Zainstalowane mam SP1 i SP2
Gadu–gadu najnowsze z strony gadu gadu ściągane
Pozdrawiam
Cyprys
Update.tmp wywal z dostepu programów, które NIS kontroluje ( o to chodziło ).
Mam jeszcze pare pytań :
W jakiej wersji jest GG,
Jaki masz system i czy jest zaktualizowany.
BTW nie kazano tylko zaproponowano :wink:
Mam jeszcze pare pytań :
W jakiej wersji jest GG,
Update.tmp wywal z dostepu programów, które NIS kontroluje ( o to chodziło ).
Mam jeszcze pare pytań :
W jakiej wersji jest GG,
Mam jeszcze pare pytań :
W jakiej wersji jest GG,
Witam ponownie
Zrobilem jak mi kazano ale GG dalej sie nie łączy i dalej nie mam pojęcia dlaczego, a boje sie wyłączac firewalla na chwile bo moja siec jest zapchana wirusami i co chwile gdy ja nic na kompie nie robir to widze ze jakies ip na jakims porcie chce sie polaczyc. Innym Gg dziala bez problemu a mi nie:( I gdzie mam znaleźc plik update.tmp? W katalogu NIS czy gdzies w ustawieniach mam zmienic mu opcje?
Moze macie jeszcze jakies pomysły?
Pozdrawiam
Cyprys
Zrobilem jak mi kazano ale GG dalej sie nie łączy i dalej nie mam pojęcia dlaczego, a boje sie wyłączac firewalla na chwile bo moja siec jest zapchana wirusami i co chwile gdy ja nic na kompie nie robir to widze ze jakies ip na jakims porcie chce sie polaczyc. Innym Gg dziala bez problemu a mi nie:( I gdzie mam znaleźc plik update.tmp? W katalogu NIS czy gdzies w ustawieniach mam zmienic mu opcje?
Moze macie jeszcze jakies pomysły?
Pozdrawiam
Cyprys
Zgrałem Tobie Polski manual ze swojej płytki, co prawda jest do edycji 2004, ale IMO nie ma między nimi aź takiej róznicy.
Wywal regółę dla GG i update.tmp, uruchom GG i po alercie daj na Zawsze przepuszczaj ( pierwsza z listy u góry ) dla nich.
Sprawdz kontrolę prywatności ( poziom domyślny ),
Chyba nie masz włączonej Ochrony Rodzicielskiej
( Parental Control ) ?
BTW, nie jest to wina samego serv GG ?
Wywal regółę dla GG i update.tmp, uruchom GG i po alercie daj na Zawsze przepuszczaj ( pierwsza z listy u góry ) dla nich.
Sprawdz kontrolę prywatności ( poziom domyślny ),
Chyba nie masz włączonej Ochrony Rodzicielskiej
( Parental Control ) ?
BTW, nie jest to wina samego serv GG ?
Strona 1 / 1