Firewall i GG

Witam wszytskich

Posiadam program Norton Internet Security 2005 i mam problem bo mi GG nie chce się łączyć. GG jest na pewno dobrze ustawione a w opcja NIS Personal Firewall w Programs mam dodany pogram GG i ustawioną opcje Permit All lecz mimo to dalej nei chce się łaczyć. Czy ktos wiec o mam zrobić aby się połączyło?? Lub moźe zna ma polską instrukcje do tego programu gdzieś lub wie skąd ściągnać?
Czekam na pomoc

Pozdrawiam
Cyprys

Odpowiedzi: 13

No widzisz jaki zbieg okoliczności, nagle zaczeło wszystko działać :wink:
McScr@by
Dodano
20.12.2004 00:50:16
Na stronce GG pojawila sie nowa wersja GG przeinstalowałem ją i zaczęło działać :P Nie wiem czemu :P Kazaa teź działa juz :P
Dzieki za pomoc

Pozdrawiam
Cyprys
Cyprys
Dodano
19.12.2004 22:34:39
Jeśli uruchomiłeś Kazaa pierwszy raz to firewall zgłosił wykrycie nowej aplikacji, która chce się połaczyć z siecią.
Pojawiło się okienko taka a taka aplikacja próbuje uzyskać dostęp do sieci i domyślnie PF zaproponował blokowanie a Ty widocznie to potwierdziłeś –> OK
Teraz przejdz do konfiguracji zapory, kontrola programów i zmień regółę dla Kazaa na dostep.
McScr@by
Dodano
19.12.2004 13:26:31
Sprawe GG spróbuje rozwiązać instalując tlen, on tez wykrywa uźytkowników GG, a moźna prosić troszkę jasniej gdzie i co mam dodać dla tej kazyy jakies procesy?? :P Kazaa bez firewala mi działała i nnym działa wiec raczej P2P nie sa zablokowane.

Pozdrawiam
Cyprys
Cyprys
Dodano
19.12.2004 13:01:21
Ustawiłeś dostęp dla niej do sieci bo NIS po wykryciu proponuje ją zablokować ( trzeba zmienić zaproponowaną regułę ).
W starszej Kazaa Lite, która kiedyś miałem trzeba było przepuścić dwa procesy.
Zasadnicze pytanie to czy admin Twojej sieci nie blokuje dostepu do P2P ?
W sprawie GG moźesz jeszcze zobaczyć czy coś zmieni ustawienie proxy.
McScr@by
Dodano
19.12.2004 10:35:20
I jeszcze jedno małe ale :P
Zainstalowałem Kazee i tez nie chce się łączyć :(:( a co w tej sprawie poradzicie?

Pocdrawiam
Cyprys
Cyprys
Dodano
19.12.2004 01:11:47
OK wielkie dzięki, system jest dopeior co instalowany więc nie ma co sprzątać :P Spróbuje zainstalowac inną wersje GG albo pokombinować :P Jak coś wymyśle dam znac moze komuś się przyda.
Dzieki za pomoc

Pozdrawiam
Cyprys
Cyprys
Dodano
17.12.2004 00:13:06
Cyprys mimo szczerych chęci nie mam więcej propozycji dla Ciebie za wyjątkiem odinstalowania GG, dokładnego posprzatania i ponownej instalacji.
Ewentualnie sprawdzenia jak sprawa przedstawia się na starszej wersji 6.0.
McScr@by
Dodano
16.12.2004 22:53:11
Windows Xp Profesional
Zainstalowane mam SP1 i SP2
Gadu–gadu najnowsze z strony gadu gadu ściągane

Pozdrawiam
Cyprys
Cyprys
Dodano
16.12.2004 14:31:34
Update.tmp wywal z dostepu programów, które NIS kontroluje ( o to chodziło ).

Mam jeszcze pare pytań :

W jakiej wersji jest GG,
Jaki masz system i czy jest zaktualizowany.
BTW nie kazano tylko zaproponowano :wink:
McScr@by
Dodano
16.12.2004 10:38:07
Update.tmp wywal z dostepu programów, które NIS kontroluje ( o to chodziło ).

Mam jeszcze pare pytań :

W jakiej wersji jest GG,
Jaki masz system i czy jest zaktualizowany.
BTW nie kazano tylko zaproponowano :wink:
McScr@by
Dodano
16.12.2004 10:38:07
Witam ponownie

Zrobilem jak mi kazano ale GG dalej sie nie łączy i dalej nie mam pojęcia dlaczego, a boje sie wyłączac firewalla na chwile bo moja siec jest zapchana wirusami i co chwile gdy ja nic na kompie nie robir to widze ze jakies ip na jakims porcie chce sie polaczyc. Innym Gg dziala bez problemu a mi nie:( I gdzie mam znaleźc plik update.tmp? W katalogu NIS czy gdzies w ustawieniach mam zmienic mu opcje?
Moze macie jeszcze jakies pomysły?

Pozdrawiam
Cyprys
Cyprys
Dodano
16.12.2004 03:15:52
Zgrałem Tobie Polski manual ze swojej płytki, co prawda jest do edycji 2004, ale IMO nie ma między nimi aź takiej róznicy.
Wywal regółę dla GG i update.tmp, uruchom GG i po alercie daj na Zawsze przepuszczaj ( pierwsza z listy u góry ) dla nich.
Sprawdz kontrolę prywatności ( poziom domyślny ),
Chyba nie masz włączonej Ochrony Rodzicielskiej
( Parental Control ) ?
BTW, nie jest to wina samego serv GG ?
McScr@by
Dodano
14.12.2004 18:54:21
Cyprys
Dodano:
14.12.2004 18:29:14
Komentarzy:
13