FireFox (55 703)
Uwaźałem FireFoxa za najlepszą przeglądarkę i chciałbym tak dalej myśleć, ale zauwaźyłem, źe przy otwartych sześciu panelach, zuźycie pamięci przez firefoxa wzrasta do 55 703 K.
Przy otwarciu następnych paneli zusza mnie do zamknięcia aplikacji, poniewaź nic nie mozna robić!
Czy moźecie mi pomóc w obniźeniu stopnia zuźycia pmięci? Jest jakis sposób?
Nie chcę powracać do IE, a inne przeglądarki niź FF nie wchodzą w rachubę.
Przy otwarciu następnych paneli zusza mnie do zamknięcia aplikacji, poniewaź nic nie mozna robić!
Czy moźecie mi pomóc w obniźeniu stopnia zuźycia pmięci? Jest jakis sposób?
Odpowiedzi: 5
Ja uzywam Maxthona, przy otwartych 30 panelach zuzycie RAM'u oscyluje w granicach 40MB, po otwarciu 100 zakładek zuzycie siega 65MB. Jak mialem FF, takze bardzo duzo mi zjadal, nawet przy 5, czy 6 zuzycie siegalo juz 50MB. Taki chyba urok FF.
spiderko:Przy otwarciu następnych paneli zusza mnie do zamknięcia aplikacji, poniewaź nic nie mozna robić!
Co masz dokładnie na myśli? Komputer nie reaguje na komendy?
Mi opera poźera podobną ilość pamięci, ale praca nawet z 20 panelami i winampem to nie problem – przy 512MB RAM.
Mam na myśli, iź nic nie mogę robić, tak jakby się zawiesił, ale powraca do sprawności kiedy wciskam ctrl+alt+delete>procesy>firefox.exe>zakończ zadanie.
Co masz dokładnie na myśli? Komputer nie reaguje na komendy?
Mi opera poźera podobną ilość pamięci, ale praca nawet z 20 panelami i winampem to nie problem – przy 512MB RAM.
To normalne u FF. Panele traktowane są jak osobne przeglądarki i dlatego tyle zajmuje w ramie.
man2015:Czy moźecie mi pomóc w obniźeniu stopnia zuźycia pmięci? Jest jakis sposób?
Niewiem czy masz zainstalowanych duźo rozszerzeń a jesli tak to zbędne powyłańczaj :)
Strona 1 / 1