Firefoks i Thunderbird – bezpieczeństwo?

Do tej pory byłem zagorzałym zwolennikiem programów Ms IE+OE. Od niedawna uźywam tandemu Mozilli. Jestem zaskoczony (mile) szybkością działania firefoksa. Ma się tak do IE jak porsche do trabanta. Nurtuje mnie jednak pewien problem. Jak to jest z bezpieczeństwem w tych programach. Ms co jakiś czas publikuje poprawki, bo znajdują się nowe błędy. Jak jest z Mozillą. Zakładam źe stworzenie oprogramowania wolnego od wad jest niemoźliwe. Zatem, czy Mozilla jest wolna od tych do których Ms dopiero publikuje poprawki, czy po prostu nie jest tak solidnie brana pod uwagę przy szukaniu dziur, jak Ms? Prosiłbym o wypowiedzi znawców tematu.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

FireFox 1.1 bedzie dostepny juz w Marcu 2005, jednak bedzie to tylko krok do wersji 2.0 do ktorej kolejnym kamieniem milowym bedzie wersja 1.5 przewidziana rowniez na 2005 – termin blizej nie okreslony.

2.0 rowniez w 2005

źródło: mozilla.org

Fajna przeglądarka ale ja i tak wole OPerke
recall
Dodano
25.01.2005 11:27:21
Chymm co jakis czas musisz wejsc na strone Mizzili i zobaczyc czy niama nowszej wersji. Co prawda M$ dodaje jakies nowe UP da IE ale i tak jest na niej mnustwo niedociagniec. A co do Mozili to nigdy nie mialem mozliwosci zobaczenia jak ten program wyglada i go przetestowac. Jednak coraz wiecej ludzi go chwali ale jakos Ie mnie bardziej wciaga
Ukey
Dodano
23.01.2005 21:03:16
Nie martw się w porównaniu z IE, mozilla ma mało dziur, i jest tak samo sprawdzana na obezność luk jak kaźda inna przeglądraka. Zajmuje się tym np. secunia. A jak juź jakieś luki zostaną wykryte to w bardzo krótkim czasie powstają poprawki.
SLAY3R
Dodano
23.01.2005 21:02:51
jackow
Dodano:
23.01.2005 20:50:02
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1