Filmy z komputera na Ekranie Telewizyjnym

Mam karte wyposazoną w Tv–Out i mam dolączony o niej kabel.chciałbym podłączyć telewizor do komputera i chciałbym aby dzwięk szedł z telewizora a nie z kompa. jak to zrobić?

Odpowiedzi: 16

na moim telewizorze chyba nie dziala ten kabel z eurozlaczka, wogole nie ma obrazu nie wspominajac juz o dziwieku :roll:
kinio
Dodano
23.07.2005 16:26:27
na moim telewizorze chyba nie dziala ten kabel z eurozlaczka, wogole nie ma obrazu nie wspominajac juz o dziwieku :roll:
kinio
Dodano
23.07.2005 16:26:27
moźe ktoś posiada schemacik S–video–––––EURO z góry wielkie thx
–MaRciN–[PL]–
Dodano
23.07.2005 12:30:01
dzis ide wymienic kabel i jak bedzie wszystko ok to napisze
kabel ma wtyk taki jak od głośniczków i do karty graficznej(jak sie to nazywa to ja nie wiem :roll: )
kinio
Dodano
14.07.2005 11:57:14
@kinio
1. jaki dokładnie ten kabel kupiłeś? minijack stereo+ S–video ? czy inny
2. Jaki masz TV tzn jakie masz prócz Euro wej/wyj?
3. Sprawdź w instr. czy aby napewno masz S–video w TV

Niektóre TV nie miały w pełni okablowanych złącz Euro, jeśli masz wej/wyj w TV chinch uźyj wpierw tych złączek chociaźby dla sprawdzenia .
Ale sprwdzisz to dopiero kupując/ poźyczając kabel chinchminijack+kompozytowe lub S–video.

PS Coś mi po głowie chodzi źe to o to S–video wszystko się rozgrywa
Seeker
Dodano
14.07.2005 01:01:46
Wł. AV
Ustawić w karcie wyjscie sygnalu na TV.
Moze masz wył. wyjscie TV
inforobert
Dodano
13.07.2005 23:57:46
kupiłem ten kabel z eurozłączem. podłączyłem do karty graficznej i do kart dźwiękowej w miejsce gdzie zawsze podłączone są głośniczki a eurozłączke do telewizora. nie działa, o co chodzi? czy mam szukać w telewizorze tak jak się dostraja kanał czy po prostu wejść na AV(na AV nic nie ma)
kinio
Dodano
13.07.2005 22:06:51
ale tak jak powiedział inforobert jakość będzie słąba i raczej warto zainwestowac te kilkanascie złotych a miec dobre, pewne i solidne kable :wink:
adik154
Dodano
13.07.2005 01:49:13
Szuja27:
inforobert:
Hmmm Hmmm Hmmm

Z doswiadczenia wiem ze jakos takich skretek bedzie slaba. Lepjej juz zaplacić za gotowy kabel.
Estetyka i sama jakosc bedzie lepsza niz skretka z kilku kabli.

I slusznie ale kto robi taki kabel ze skretki :?:
A estetyka kabla wpietego z tylu kompa, z tylu telewizora i lezacego gdzies za szafa pod sciana jet tak strasznie wazna ... :wink:

A poza tym kinio nie chce nic kupowac wiec pozostaje zrobic z tego co ma :)

Nie mialem na mysli kabla UTP potocznie zwanego skretką ale kilka kabelkow w tym przypadku audio/wideo poskrecanych ze soba tzn skretki :D

O gustach sie nie rozmawia :D
inforobert
Dodano
12.07.2005 22:50:42
inforobert:
Hmmm Hmmm Hmmm

Z doswiadczenia wiem ze jakos takich skretek bedzie slaba. Lepjej juz zaplacić za gotowy kabel.

I slusznie ale kto robi taki kabel ze skretki :?:
A estetyka kabla wpietego z tylu kompa, z tylu telewizora i lezacego gdzies za szafa pod sciana jet tak strasznie wazna ... :wink:

A poza tym kinio nie chce nic kupowac wiec pozostaje zrobic z tego co ma :)
Szuja27
Dodano
12.07.2005 21:53:17
Hmmm Hmmm Hmmm

inforobert
Dodano
12.07.2005 19:39:49
adik154:
kinio:
a jezeli nie mam tego kabla i nie zamierzam go kupowac?

to nici z tego co ty chcesz.

eee tam od razu nici :wink:
demontaz jakichs starych kabli, lutownica w reke i jazda !

Schemat zapozyczony z felektr.katalogi.pl

To oczywiscie tylko przyklad bo kinio nie raczyl podac ani wejsc ani wyjsc – rozumiem, ze musimy zgadnac jaki kabel jest ci potrzebny ? :?
Szuja27
Dodano
12.07.2005 15:45:13
kinio:

to nici z tego co ty chcesz.
adik154
Dodano
12.07.2005 14:20:26
To kupujesz części niezbędne do tego i sam "wyrzeźbisz", szukaj schematu na google.pl (schemat pc tv–out)
spiderko
Dodano
12.07.2005 14:19:51
kinio
Dodano
12.07.2005 14:00:52
Dźwięk z wyjścia karty dźwiękowej (minijack); jeśli w TV masz eurozłącze najlepszym rowiązaniem jest kabel(e) z wtyczką eurozłącze z jednej strony a drugiej z wtyczką do karty dźwiękowej i z wtyczką do karty graficznej (dostępne w sklepach, na giełdach i na aukcjach).
piotr1958
Dodano
12.07.2005 13:21:57
kinio
Dodano:
12.07.2005 12:40:07
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1