Filmy wrzucic na DVD – jak?

Witajcie
mam pytanko jak moglbym zgrac pare filmow (z avi lub podobnwego formatu) na plytke dvd, zrobic proste menu aby po kliknieciu np na zdjecie z filmu wlaczal mi sie film, wtedy na plytke mozna by wrzucic z 5 filmow.
za podpowiedzi z gory dzieki

Odpowiedzi: 4

Moźe temat nie nowy, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje. Chciałbym zrobić na płytkach dvd kolekcje paru filmów zaczynającą sie menu, nie chce tego robić przez konwersje filmów do formatów dvd bo zajmuje kupę miejsca. czy mógł by mi ktoś pomóc w doborze formatu,chodzi mi o kompromis pomiędzy zajmowanym miejscem, a jakością, chce aby moźna było ją odtwarzac w stacjoonarnym dvd.
jeśli ktoś robiłcoś takiego proszę o wskazówki co do zrobienia menu, formatu plików i jak to wszystko wrzucic na płytę .
z góry dzięki.
WESOŁYCH ŚWIĄT)))

ps dzięki Rebe
kopciuszek
Dodano
23.12.2005 15:38:35
Najładniej, no i po swojemu to zrobić to samemu ;)

1. Poczytaj tutaj http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/autorun/autorun.php
2. Robisz sobie graficzkę np. w Photoshopie, tniesz i zapisujesz "dla Weba". (tworzysz sobie jakiesz przyciski z nazwami filmów, takie aby potem mozna łatwo wymieniać na inne)
3. Wypalasz DVD
Dzieki temu DVD po wsadzeniu do odtwarzacza odpali automatycznie html'a czyli przygotowaną "stronkę" na której będzią przyciski uruchamiające wybrane filmy np. Moje urodzinki, wesele, sylwester, itp.

Pozdr.
Egzek–JKD
Dodano
22.12.2005 01:16:59
fajnie, juz zapuscilem i robi sie dziekowka, ale z tego co widze to plytke bedzie nagrywal chyba caly dzien bo wszystko konwertuje do innego formatu,10% pierwszego filmu zajmuje ok 50min a to razy 5(sama konwersja)..no kupa czasu...
moze ktos wie jak mozna zrobic to szybciej?
kopciuszek
Dodano
21.12.2005 15:57:22
Nero mialo takową opcje. Jakieś standardowe tło i odśniki robiło.. nie wiem za dokładnie bo nigdy nie uzywąłem tylko mi sie o oczy obiło.
Egzek–JKD
Dodano
21.12.2005 14:19:34
kopciuszek
Dodano:
21.12.2005 13:49:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1