Filmy nie działają!
Witam, mam pytanie:
Czemu nowsze filmy w formacie avi i niektóre w formacie mpeg nie chcą mi się włączyć? Gdy je włączam komp zawiesza mi się. Niezbędne kodeki mam zainstalowane. Trochę starsze filmy mi działają normalnie. Zainstalowałem program, który pokazuje do danego filmu jakich kodeków jest brak. Mam je wszystkie zainstalowane. Co jest tego przyczyną?
Czemu nowsze filmy w formacie avi i niektóre w formacie mpeg nie chcą mi się włączyć? Gdy je włączam komp zawiesza mi się. Niezbędne kodeki mam zainstalowane. Trochę starsze filmy mi działają normalnie. Zainstalowałem program, który pokazuje do danego filmu jakich kodeków jest brak. Mam je wszystkie zainstalowane. Co jest tego przyczyną?
Odpowiedzi: 10
Pobrałem ffdshow najnowszy, ale gdy chcę zainstalować to pokazuje mi się, źe progam wykonał nieprawidłową operację i muszę go zamknąć. W tym Media Player Classic są napisy? Oto lista kodeków które mam zainstalowane na kompie:
AVIcodec(juź działa)
Divx 5.2.1
DivX 322b
K–Lite Codec Pack ( podobno dobry)
Xvid
Xvidcore–1.1.0
Które wywalić? Które zostawić i które doinstalować?
Gdzie się ustawia to przyśpieszenie sprzętowe?
Który waszym zdaniem odtwarzacz video jest najlepszy do odtwarzania tych nowszych filmów?
Czy w winampie moźna włączyć napisy?
Ten vlc moźna ustawić po polsku?
AVIcodec(juź działa)
Divx 5.2.1
DivX 322b
K–Lite Codec Pack ( podobno dobry)
Xvid
Xvidcore–1.1.0
Które wywalić? Które zostawić i które doinstalować?
Gdzie się ustawia to przyśpieszenie sprzętowe?
Który waszym zdaniem odtwarzacz video jest najlepszy do odtwarzania tych nowszych filmów?
Czy w winampie moźna włączyć napisy?
Ten vlc moźna ustawić po polsku?
sciągnij vlc z videolan.org , ustaw przyszpieszenie sprzętowe video (dx9 lub opengl) i powinno działać bez dodatkowych kodeków
Nie uźywaj źadnych paczek . Do prawidłowego odtwarzania wystarczy najnowszy ffdshow i ew. xvid
oraz do starszych filmów divx . Bardzo często filmy nie chodzą z powodu zbyt duźej ilości codeków .
Zaistaluj sobie media player classic – odtwarza wszystko łącznie z dvd .
oraz do starszych filmów divx . Bardzo często filmy nie chodzą z powodu zbyt duźej ilości codeków .
Zaistaluj sobie media player classic – odtwarza wszystko łącznie z dvd .
"Error on opening language file" świadczy o tym , źe albo masz uszkodzony plik językowy, albo go nie ma , a jest niezbędny do tego by film sie załadował IMO
O to właśnie chodzi, źę mam najnowsze kodeki np. DivX 5.1 Codec, Xvid MPEG–4, ac3filter. Zainstalowałem zbiór kodeków Mega Codec 101 oraz AVIcodec, ale nie chce mi się włączyć. Jak go włączam to pojawia mi się komunikat – "Error on opening language file". To chodzi o to, źe im więcej i nowszych kodeków mam zainstalowanych tym lepiej? A jak juź zainstaluję te kodeki to muszę je skonfigurować, czy wystarczy, źe juź zainstalowałem? Nie chodzą mi filmy takie jak "Efekt motyla", "13 Dzielnica", "Kung Fu". Czyli nie otworzę ich bez większej ilości RAMu? A zaleźy to teź od karty graficznej?
RAMu za ..mało, poza tym nowsze xvid, czy divix robią lepsze jakościowo filmy, ale teź więcej zasobów do ich odtwarzania potrzeba. Do tych nowych nie wystarczą stare kodeki, muszą byc nowe –dedykowane właśnie do nowych..tworów.
Sorry, zupełnie zapomniałem. Mam Windows 98.
piotr2:Mój procek to niecały Ghz, a RAM–u mam 128 MG. To powinny mi filmy chodzić normalnie, co nie?
Noo..., a system operacyjny to??
Mój procek to niecały Ghz, a RAM–u mam 128 MG. To powinny mi filmy chodzić normalnie, co nie?
Komputer ma:
procesor?
pamięć?
procesor?
pamięć?
Strona 1 / 1