filmy na monitorze są ok. a na tv ciemno???
Jako źe jestem tu nowy to witam wszystkich.
no to do rzeczy, mam podłączony tv do kompa.kiedy włączam film na tv jest tylko fioletowa plama.nawet kiedy oglądam w oknie, na tv cały pulpit jest widoczny tylko film nie działa.moźe wiecie co jest nie tak.
aha na monitorze jest oki, i szukałem podobnego tematu ale niestey nie znalazłem :)
no to do rzeczy, mam podłączony tv do kompa.kiedy włączam film na tv jest tylko fioletowa plama.nawet kiedy oglądam w oknie, na tv cały pulpit jest widoczny tylko film nie działa.moźe wiecie co jest nie tak.
aha na monitorze jest oki, i szukałem podobnego tematu ale niestey nie znalazłem :)
Odpowiedzi: 5
Nie polecam TvTool – wszystko rozpieprza.
Spróbuj tak: Panel sterowania/Ekran/Ustawienia – zakładka Zaawansowane – zakładka GeForce2 MX 100/200 – zakładka (z lewej strony) ustawienia kolorów nakładki i teraz musisz ustawić (przy podłączonym tv i włączonym klonowaniu) urządzenie pełnoekranowe jako ekran pomocniczy (przy filmach obcojęzycznych z napisami) lub ekran podstawowy (jak chcesz oglądać filmy bez napisów).
P.S. Nie wiem jak sprawa wygląda przy innych sterownikach – ja mam ver.4109.
Powodzenia.
Spróbuj tak: Panel sterowania/Ekran/Ustawienia – zakładka Zaawansowane – zakładka GeForce2 MX 100/200 – zakładka (z lewej strony) ustawienia kolorów nakładki i teraz musisz ustawić (przy podłączonym tv i włączonym klonowaniu) urządzenie pełnoekranowe jako ekran pomocniczy (przy filmach obcojęzycznych z napisami) lub ekran podstawowy (jak chcesz oglądać filmy bez napisów).
P.S. Nie wiem jak sprawa wygląda przy innych sterownikach – ja mam ver.4109.
Powodzenia.
oki..mam nadzieję źe u mnie teź będzie to działao..dzięki za szybką pomoc
wydaje mi sie ze tak, ale do kart nvidi sciagnij sobie program TV Tool. Ja moge ogladac albo na monitorze albo na tv razem tylko pulpit dziala ale to przeciez nie problem bo automatycznie obraz pojawia sie na tv ;)i przy wylaczeniu filmu wszystko wraca do normy .
no fakt, zapomniałem napisać jaką mam kartę, a więc mam GeForce2 MX 200. czy sytuacja taka jak przy radeonie jest równieź przy tej karcie??
pewnie masz karte ATI Radeon :) i jeszcze powiedz ze na tym fioletowym sa napisy do filmu tylko. Te karty wyswietlaja pulpit i na tv i na monitorze ale do filmu musisz ustawic karte priorytetowa na zakladce ekrany. Chyba ze masz innya karte graf.Marcin83:Jako źe jestem tu nowy to witam wszystkich.
Strona 1 / 1