filmy i reset.... pomocy !
Mam pewnien problem w XP. Wlaczam sobie jakis film i do momentu wylaczenia wszystko jest ok, gorzej jest jak klikne X czyli jak wylacze program. Pojawia sie wtedy niebieski screen i zostaje juz tylko reset :? . Problem ten dotyczy wszystkich odtwarzaczy tzn. probowalem Windows Media Player, All Player, Winamp. Prosze nie pisac rad typu: przeintsaluj system bo jestem juz po reinstalacji i niestety dalej dzieje sie to samo. Mam zainstalowany Direct Show Pack. Uzywam Win XP Home. Z gory dziekuje za pomoc.
Odpowiedzi: 11
OK rozumiem dzieki za pomoc
Sorry, ale sam musisz dobrac odpowiednie dla swojego kompa stery. Tu sie nie da powiedziec – te sa dla Ciebie najlepsze.
No to by sie zgadzalo bo czesto zdazalo mi sie, ze pojawial sie taki blad tyle ze z plikiem nv czy cos takiego. Mam karte GeForece 2 MX200 Pixel View i drivery mam zainstalowane z oryginalnej plytki bo na nich mi sie najmniej wieszalo. Jak instalowalem nowe ze strony www.nvidia.com to mi sie czesto zdazaly niebieski screeny z pliniem nv... Wiec nie wiem jakie powinienem zainstalowac detonatory zeby to wszystko dobrze chodzilo. Widzialem ze na stornie www.winxp.com.pl jest ich sporo i nie wiem ktore wybrac. Jesli wiesz ktore powinny dobrze dzialac w tej konfiguracji to podpowiedz bo mam juz dosc tych ciaglych restartow ;/.
Ten blad mowi, ze masz niekompatybilny hardware, bios lub drivery a w szczegolnosci drivery nvidii. Nie podales jaka masz karte, ale prawdopodobnie jest to karta jadaca na detonatorach. Jesli masz nowe, zmien na starsze a jesli stare, to odwrotnie.
Zapisalem sobie to co pisze.
STOP: 0x0000008e (0xC0000005,0xBF8C4D02,0xF2ED5B7C,0x00000000)
win32k.sys – Addres BF8C4D02 base at BF800000, DateStamp3b7de698
Niech mi ktos cos poradzi bo juz sam nie wiem co robic. Najdziwniejsze jest to ze nigdy mi sie to nie robilo. Kiedys mi sie tak zaczelo robic, przeinstalowalem Wina i po reinstalacji dalej to samo...
STOP: 0x0000008e (0xC0000005,0xBF8C4D02,0xF2ED5B7C,0x00000000)
win32k.sys – Addres BF8C4D02 base at BF800000, DateStamp3b7de698
Niech mi ktos cos poradzi bo juz sam nie wiem co robic. Najdziwniejsze jest to ze nigdy mi sie to nie robilo. Kiedys mi sie tak zaczelo robic, przeinstalowalem Wina i po reinstalacji dalej to samo...
Spoko ale co mi z tego adresu. Musialbym najpierw znac angielski i tak nie wiem czy by to wystarczylo. W kazdym razie nie rozumiem tego niestety. Czemu caly ten microsoft jest taki beznadziejny czy oni nie potrafia zrobic jednego pozadnego systemu ???? :x
No dobra, ale co pisze oprocz nazwy tego pliku ? Stop i co dalej ? Jesli STOP 0x00000001e to zerknij tu http://www.anixis.com/products/ppe/techdoc/td00026.htm a jesli inny, to trzeba jeszcze poszperac.
no wiec juz wiem ten plik to win32k.sys. prawdopodobnie to z nim jest ten problem ale niestety mi to nic nie mowi. Jesli ktos cos wie to niech pisze ;]
OK tylko nie wiem jak najlepiej je dobrac i ktore sa niezbedne. Co do tego ekraniku to nie wiem dokladnie bo nie pamietam nazwy ale jakis plik systemowy chyba za chwile sprawdze napisze.
A na niebieskim co pisze ?
Wszelkiego rodzaju kodek packi są niezalecane :!: lepiej dobierz sobie wszystkie kodeki osobno i zobaczysz czy to coś da :wink:
Strona 1 / 1