Filmy i muzyka – zacięcia
Mój konfig to 3000+,płyta K8N Neo4–F,układ dźwięku to realtec ac97,1GB ram.Problem dotyczy zarówno winamp jak i odtwarzaczy filmów.Co kilkadziesiąc sek./kilka minut jest krótkie zacięcie(jakieś pół sekundy)w filmach jak i muzyce.Wygląda to jakby krótki fragment zapętlił się,a nieraz tylko króciótka przerwa.Włączyłem super pi ,aby zobaczyć czy w czasie zacięcia wystąpi błąd.Nic z tego test idzie dalej nie wykazując niczego złego czyli to prawdopodobnie nie wina proca ani pamięci.Kodeki to k–lite basic 2.49,zainstalowałem najnowsze stery do płyt z nvidia4,realteca i procesora.Proszę o pomoc! :(
Odpowiedzi: 3
A więc tak.W jednym z portów pci miałem sieciówkę,wyjąłem ją teraz net chodzi na zintegrowanej.Na razie słuchałem klkanaście utworów i dzwięk co prawda się nie zapętlił ale co jakiś czas słychać w głośnikach stuknięcie i przerwanie.Nie są to stuknięcia spowodowane złym ripowaniem dźwięku.Występują one takźe kiedy w winampie przesunę utwór o jakiś odcinek czasu(zarówno do przodu jak i do tyłu i stuknięcie występuje na początku odtwarzania)Za to w dzienniku zdarzeń co kilka sekund a nawet co sekundę odnajduję taki oto błąd identyfikator zdarzenia 1002 , źródło dhcp , Adres ip połaczenia 0.0.0.0 dla karty sieciowej o adresie 044B80808003 został zabroniony przez serwer DHCP 192.168.1.1 (serwer dhcp wysłał komunikat DHCPNACK) :?
W czasie pracy tych programów wciśnij CTRL+ALT+DEL i zakładka procesy i zobacz co tak obciąźa kompa.
Podgląd zdarzeń i jakie błedy.
Podgląd zdarzeń i jakie błedy.
wyjmij wszystko z portów PCI zostawiając jedynie karte graficzną. Jeśli problem wtedy nie wystapi to w dziale sprzęt, sterowniki wyszukaj sobie temat "przerwania"
Strona 1 / 1