Filmy DVD
Witam! Mam problem! Dostalem ostatnio plytke CD z filmem 10min zapisanym w formacie DVD. XP rozpoznaje ta plyte jako DVD. I na jednym kompie odczytuje ta plyte a na drugim juz nie. Chce powiedziec, ze nie mam odtwarzacza DVD a otwieram ta plytke na jednym i drugim kompie za pomoca windows media player. PROSZE POMOZCIE!!
Odpowiedzi: 16
Mcscr@by:
Narazie to mi wystarczy poniewaz to jest komp moich starszych i oni raz na rok ogladaja jakies filmy :D:D:D Wiec im to starczy.
Tomekk:
Diody kupilem sobie w servisie siemens'a w katowicach :D:D:D 2zl sztuka!! zdzierstwo!!!!!
Narazie to mi wystarczy poniewaz to jest komp moich starszych i oni raz na rok ogladaja jakies filmy :D:D:D Wiec im to starczy.
Tomekk:
Diody kupilem sobie w servisie siemens'a w katowicach :D:D:D 2zl sztuka!! zdzierstwo!!!!!
wojti2001:Sam przerobilem. Tylko uwazaj to zdarzylo mi sie przegrzac plytke :D:D:D ZA mocna lutownica. Zalatw sobie bez transformatora 40W i uwazaj bo jak sie przegrzeje to mi pomogl elektryk (kumpel). powodzenia przy przerabianiu
Narazie się boje.
Kumpel "elektryk" juź przerabiał telefony.
Jak sobie załatwi lutownice to do niego zawitam.
A skąd miałeś LEDy ??
Zamawiałeś na Allegro.pl, czy moźe gdzieś indziej ??
Wina WMP na kompie B a nie hardu.
Jeśli zadawala Ciebie takie rozwiązanie to nie ma sprawy.
Ja na Twoim miejscu przeinstalował bym WMA lub zrobił update`a do 9.0 i pobrał WMP Codec, dlatego źe jest to tylko półsrodek a nie rozwiązanie problemu.
Jeśli zadawala Ciebie takie rozwiązanie to nie ma sprawy.
Ja na Twoim miejscu przeinstalował bym WMA lub zrobił update`a do 9.0 i pobrał WMP Codec, dlatego źe jest to tylko półsrodek a nie rozwiązanie problemu.
O udalo sie!! Na drugim kompie dziala!!. POWERDVD pomoglo. DZieki bardzo wszystkim!!
Tomekk:Zainstaluj PowerDVD choćby wersje DEMO.
PS. sam przerabiałeś oświetlenie ?? Bo ja mam standardowe i teź chce się zabrać za zmiane
Sam przerobilem. Tylko uwazaj to zdarzylo mi sie przegrzac plytke :D:D:D ZA mocna lutownica. Zalatw sobie bez transformatora 40W i uwazaj bo jak sie przegrzeje to mi pomogl elektryk (kumpel). powodzenia przy przerabianiu
O.k :wink:
Jeśli masz WMP 8 to update`uj ją do wersji 9.
Spróbuj zainstalować takźe WMP Codec.
Update :
To dobre zozwiązanie jest tam analizer problemów DVD ( Bynajmiej w wersji Full ).
Wtedy będziesz wiedział czy wina jest po stronie softu czy hardu i co ewentualnie jest nie tak.
Jeśli masz WMP 8 to update`uj ją do wersji 9.
Spróbuj zainstalować takźe WMP Codec.
Update :
Tomekk:Zainstaluj PowerDVD choćby wersje DEMO.
To dobre zozwiązanie jest tam analizer problemów DVD ( Bynajmiej w wersji Full ).
Wtedy będziesz wiedział czy wina jest po stronie softu czy hardu i co ewentualnie jest nie tak.
Zainstaluj PowerDVD choćby wersje DEMO.
PS. sam przerabiałeś oświetlenie ?? Bo ja mam standardowe i teź chce się zabrać za zmiane
Dobrze myslisz. To co mowiles na obudwu kompach jest tak samo czyli zaznaczone. A moze masz jakies kodeki dobre??
Sorry wojti2001, ale Cię nie bardzo rozumiem.
WMP na kompurerze A odtwarza pliki DVD, a na kompurerze B nie :?:
Jeśli dobrze zrozumiałem, spróbuj tego :
:arrow: Narzędzia :arrow: Opcje :arrow: Typy plików :arrow: Zaznacz Wideo DVD.
WMP na kompurerze A odtwarza pliki DVD, a na kompurerze B nie :?:
Jeśli dobrze zrozumiałem, spróbuj tego :
:arrow: Narzędzia :arrow: Opcje :arrow: Typy plików :arrow: Zaznacz Wideo DVD.
direx 9.0 na obu
kodeki na pewno te same bo instalowalem
a karty te same tylko, ze jedna ma 32mb a druga 64mb.
A płytke czyta
ps. Tomekk fajna SL45i mam taka sama tylko wywietlacz od gory czerwony a od dolu pomaranczowy i zajebiscie wyglada. A klawiatura niebieska :D:D:D
kodeki na pewno te same bo instalowalem
a karty te same tylko, ze jedna ma 32mb a druga 64mb.
A płytke czyta
ps. Tomekk fajna SL45i mam taka sama tylko wywietlacz od gory czerwony a od dolu pomaranczowy i zajebiscie wyglada. A klawiatura niebieska :D:D:D
wojti2001:na drugim kompie jest taki sam. No ale jesli na jednym kompie dziala a na drugim nie!! A na WMP dziala a na drugim nie! Jest to normalne?
To zaleźy takźe od wielu innyc hczynników – nie tylko od wersji WMP.
Np.:
– rodzaj karty graficznej i zainstalowanego DirectX
– jakie są zainstalowane kodeki
– ustawienia systemowe
To są podstawowe czynniki.
A chociaź czyta zawartość płytki ??
Czy pokazuje, źe nie ma płyty ??
A moźe brak "kodeków" ??
Czy pokazuje, źe nie ma płyty ??
A moźe brak "kodeków" ??
na drugim kompie jest taki sam. No ale jesli na jednym kompie dziala a na drugim nie!! A na WMP dziala a na drugim nie! Jest to normalne?
A na tym drugim kompie :?: I na którym WMP w końcu nie działa...
Poza tym – co za problem przejść się na stronkę któregoś z producentów programowych odtwarzaczy DVD i ściągnąć demko – na 10 minut filmu powinno chyba starczyc... :wink:
Poza tym – co za problem przejść się na stronkę któregoś z producentów programowych odtwarzaczy DVD i ściągnąć demko – na 10 minut filmu powinno chyba starczyc... :wink:
No z tego co widze to mam WMP z XP i tam pisze cos o 8.00 czy jakos tak. nie znam sie ns WMP bo do divx'ow uzywam allplayer
A jakie są wersje tych WMP :?:
Strona 1 / 1