Filmy DVD – pytania laika

We właściwościach napędu DVD, w zakładce "regiony" przeczytałem, źe odtworzenie DVD bez uprzednigo zdefiniowania regionu moźe być niemoźliwe. Ustawiłem więc Polskę (region 2). Czy zrobiłem dobrze? Czy istnieje jakaś metoda "obejścia" regionów? Czy w ogóle naleźy się tym przejmować?

I jeszcze jedno: jaki program będzie najlepszy do odtwarzania filmów DVD? Obecnie korzystam z Media Player Classic i jestem zadowolony, ale wolałbym program oferujący większe moźliwości – najlepiej darmowy.

Wybaczcie, źe zadaję takie banalne pytania. O ilę na oprogramowaniu i sprzęcie odrobinkę się znam, to filmami na kompie zainteresowałem się dopiero niedawno :oops:

Odpowiedzi: 7

Mam LG GSA–4167b. Jest taki program dla mojego napędu? Czy "ripowanie" DVD do innego formatu usuwa regiony?
jarecki
Dodano
04.02.2006 15:38:04
Wszysto zaleźy jaki masz napęd , np dla Liteona program Kprobe ma moźliwość usuwania, wyłaczenia regionu w prosty sposób
Seeker
Dodano
04.02.2006 08:56:09
Czy aktualizacja firmware nie usuwa tych danych? Czy moźna "zdjąć" te zabezpieczenia z pliku lub nośnika(bez grzebania w ustawieniach napędu)– "dostosować" płytę do swojego regionu?

P.S.
Sorki za dociekliwość – po 23:00 robię się ciekawski :wink:
jarecki
Dodano
04.02.2006 00:20:26
Czy aktualizacja firmware nie usuwa tych danych? Czy moźna "zdjąć" te zabezpieczenia z pliku lub nośnika(bez grzebania w ustawieniach napędu)– "dostosować" płytę do swojego regionu?

P.S.
Sorki za dociekliwość – po 23:00 robię się ciekawski :wink:
jarecki
Dodano
04.02.2006 00:20:26
Przy nieustawionym regionie niektóre playery moga zgłosić błąd i zachętę do jego ustawienia np.Nero Show Time.
Są programy do zwiekszenia liczby zmian regionów , ale to zabawa która moze się skończyć padem napędu. Zmiany regionu nie sa zapisywane w pliku ,a ni tym bardziej nośniku tylko w BIOSie napędu
Seeker
Dodano
04.02.2006 00:14:40
Ja mam napisane,źe region moźna zmienić 5 razy (z poziomu właściwości napędu w menadźerze urządzeń) a później koniec. Czy istnieje jakiś sposób na zwiększenie liczby zmian? Czy moźna zmienić region ingerując w sam plik lub nośnik? Czy gdybym zostawił region nieustawiony, miałbym problem z głowy?
jarecki
Dodano
04.02.2006 00:08:26
jarecki:
Ustawiłem więc Polskę (region 2). Czy zrobiłem dobrze? Czy istnieje jakaś metoda "obejścia" regionów? Czy w ogóle naleźy się tym przejmować?

Moźesz miec problem jesli dostaniesz, przywieziesz sobie płytki DVD z innego regionu (rejonu świata) i będziesz chciał odtworzyć, wtedy będzie problem, ale napedy z reguły umozliwiają kilkakrotną zmianę regionu do tego przeznaczonymi programami.
Co do odtwarzania filmów DVD – tu juz co kto lubi jedni PowerDVD uźywają inni MPC – sam musisz wybrac co ci bardziej podejdzie , namawianie na cokolwiek IMO nie ma sensu , no bo jakie kryteria przyjąć? ilość wodotrysków , wygląd?
Seeker
Dodano
03.02.2006 23:57:48
jarecki
Dodano:
03.02.2006 23:42:50
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1